Kystbyen Baveno

en by kendt for lyserød granit 

Den fortryllende lille by Baveno ved kysten af Lago Maggiore er af romersk oprindelse og berømt for sine mineralvandskilder, stenbrud med lyserød granit samt som et feriested.

Fra den fine promenade langs søen er en enestående udsigt over de Borromeiske Øer, som kan nås med både, der sejler i rutefart fra Bavenos havn. Blandt byens arkitektoniske seværdigheder er sognekirken Santi Gervasio og Protasio samt baptisteriet med adgang fra Via Monte Grappa.

Siden midten af ​​det 19. århundrede har mange internationalt berømte personligheder taget opholdsig i Baveno, hvilket afspejler sig i antallet af overdådige villaer langs søens bredder.

Inspiration

Trattorias og butikker

Baveno er rekreativ og karismatisk med sine små snævre gader, der byder på et stort udvalg af lækre trattorias og hyggelige butikker, men der er også rig mulighed for at prøve kræfter med windsurfing, tennis og trekking i den frodige natur, der omkranser byen.

Brug et par timer på at slentre rundt blandt de traditionelle italiensk bygninger og nyd de smukke vægmalerier og klokketårnet ved Piazza della Chiesa, en lille perle midt i Baveno. I kan også besøge Granum Museo del Granito Rosa; et lille museum dedikeret til den rosa granit, der findes i området samt dens betydning for Baveno. 

Kort

Vis på kort

Oplev Piemonte - skab din egen historie

Kør-selv-ferie i Italien

Oplev La Bella Italia på kør-selv-ferie