Middelalderbyen Neive

Stilheden dominerer i Neive

Neives ældre indbyggere går på rad og række med indkøbsnettet under armen om morgenen mod byens piazzaer efter gode lokale råvarer og ikke mindst dagens sladder.

På en bakketop midt imellem de hvide trøflers hovedstad, Alba og den mousserende Asti ligger en af Italiens smukkeste middelalderbyer, Borghi Più belli. I den lille landsby lever lokallivet, nærmest uden hensyn til de seneste par århundreders udvikling, og turister må kigge langt efter restaurantgader. Her er der kun få, men gode restauranter og barer. Det er stilheden, der dominerer i de gamle snoede og solbeskinnede gader. Neive er et af de mest oplagte steder i Norditalien at opleve det autentiske lokalliv på kør-selv-ferien.

Kom helt tæt på Piemonte i vinmarkerne

Strabadserne ved bestigningen af de stejle, smalle gader afbrydes af og til af udsigtspunkter, der får jer til at standse op. I kan se hele vejen over til Barbarescos ensomme tårn. Tag det fornuftige fodtøj på, og begiv jer ud imellem vinmarkernes bølger imellem bakketoppe og slanke rækker af cypresser og nedlæg de fire kilometer mellem Neive og Barbaresco til fods. Det er en oplagt måde at komme helt tæt på Piemonte, strække benene og få inkorporeret lidt fysisk aktivitet på jeres kør-selv-ferie i Norditalien.

Kødløs mandag eller store bøffer

De rødternede duge til de farverige klinker på gulvet står godt til den tilfældige, men hjemlige stemning, der er at finde på den vegetarvenlige Osteria Borgo Vecchio, hvor både de store bøffer og de kødløse kødboller præsterer. Hvis en udendørs middag lyder mere som jer, så kryds fingre for et bord på Donna Selvaticas pittoreske tagterrasse, hvor fine lokalråvarer som hvide trøfler, snegle og lækker vin kærligt inkorporeres i køkkenet og indtages med udsigt til middelalderhuse og vinmarker så langt øjet rækker. Tag i øvrigt forbi Castello di Neive og smag på de lækre barbarescovine i de historiske kældre.

Kort

Vis på kort