Palazzo Pitti i Firenze

Gå på opdagelse i Firenzes kulturskatte

Du bør ankomme til Firenzes Oltrarno-kvarter med stil, og hvad kan være mere stilfuldt end Ponte Vecchio? Ovre på Oltrarno-siden skal du fortsætte ligeud ad Via De’ Guicciardini, der fører dig ned til Piazza De’ Pitti og Palazzo Pitti. Dette storslåede palæ blev bygget i 1550’erne og var i ca. 300 år magtbase for Toscanas styre. I dag er det omdannet til flere forskellige museer. Du kan opleve De Kongelige Gemakker, Galleria D’arte Moderna med kunst fra slutningen af 1700-tallet frem til starten af 1900-tallet, Museo Degli Argenti, der er Medici’ernes ”skattekammer” med udstilling af deres samling af yderst værdifulde genstande, og endelig Galleria Del Costume, hvor du kan opleve modens forandring fra 1700-tallet frem til 1920’erne.

Palatina-galleriet

Palazzo Pritti’s mest berømte samling er nok kunstsamlingen i Palatina-galleriet. Her udstilles en enestående samling af kunst fra renæssancen og barokken, alle hængt op efter Medici-hertugernes ønske og smag med et meget virkningsfuldt resultat. Her kan du opleve omkring 1000 mesterværker af bl.a. Tizian, Botticelli, Caravaggio, Rubens og Raphael – ét af Raphaels mest berømte værker, ”Madonna med stolen” finder du bl.a. her. Palatina-galleriet er et must for alle dem, der blot har den mindste interesse for kunst, når de holder ferie i Firenze.

Skal der tankes op?

Kunst er herligt. Men man bliver nu en gang også sulten. Og intet giver bedre mening, end at stille sulten med en lækker pastaret. Du er trods alt i Toscana. Læg vejen forbi La Casalinga i Oltrarno, og lad smagsløgene løftes til himmelske højder.

Kort

Vis på kort