Ponte della Maddalena - Djævlebroen

Djævlebroen står som et skulpturelt mesterværk

Ponte della Maddalena eller Djævlebroen som den også bliver kaldt, er et sandt mesterværk, der på smukkeste vis krydser Serchio floden. Broen ligger ca. 30 km nord for den hyggelige by, Lucca. Køreturen fra Lucca til broen er en smuk tur – specielt det sidste stykke langs floden.

En pagt med djævlen...

Broen blev opført helt tilbage i det 12. århundrede. Det var en vanvittig kompliceret konstruktion for den tid og ifølge legenden, var man ikke i stand til at færdiggøre den og spurgte Djævlen om hjælp, mod at ofre den første levende sjæl der krydsede broen. Om det var de kloge byboere eller helgen, Saint Julian - beskytteren af rejsende, der snød djævlen ved at lokke en hund til at krydse broen som den første, kan man kun gisne om.

Broen blev bygget, så det var nemmere at komme til de termiske bade i Bagni di Lucca, tidligere Bagno di Corsena. Bønder brugte den også flittigt, til at flytte deres kvæg til grønnere græsgange.

Der ligger en lille parkeringsplads lige før broen, hvis du kommer fra Lucca. Det er et godt sted til at tage de første billeder. Du bør gå over broen, så du kan nyde naturen og se broen fra flere vinkler.

Endnu en bro, der er værd at se - Ponte della Catente

Har du mod på endnu en bro, så skal du bare køre yderligere 3 km til byen Borgo Mozzano. Her finder du hængebroen Ponte della Catente eller på dansk, Kædebroen. Navnet kommer af de enorme kæder, der holder den tunge konstruktion. Der er en lille parkringsplads midt i den lille by, hvor der også er et par små lokale cafeer. Herfra er der ca. 100 meter til broen. Husk at stille parkeringsskiven.


"Fortsæt nordpå fra Ponte della Maddalena til byen Barga, der er en af Italiens smukkeste landsbyer - det er absolut en lille køretur værd"


Kort

Vis på kort