Rejser til Den italienske Riviera

Strandliv, seafood og velvære

Hvis du rejser til Den italienske Riviera, får du Middelhavets skønhed kombineret med frisk seafood og afslappet velvære i varmen. Oplev den store havneby Genova, som er Christoffer Columbus' fødeby, her finder du et af Europas største Middelalderkvarterer. Bestil din ferie her og vælg blandt vores udvalg af spændende ferieboliger og rejser til Den italienske Riviera. Den italienske Riviera og Ligurien er for dig, der gerne rejser efter Middelhavets skønhed kombineret med frisk seafood og afslappet velvære i varmen.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

velkommen til den italienske riviera

Rejser du til Den italienske Riviera eller Ligurien, som området hedder, ligger feriebyerne som perler på en snor. De skønne sand- og småstensstrande, har igen i år har fået tildelt flest blå flag (23) i Italien. Tæt på strandene finder du selvfølgelig også et stort udbud af hyggelige restauranter, caféer og små butikker.

I landskabet blomstrer mimoser, nelliker og magnolia. I baglandet finder du stille romantiske dale og ensomme bjerglandsbyer. Mod syd er det klippekyster og nationalparken Cinque Terre med smukke vinterasser, vandrestier og små idylliske kystbyer.

Ligurien er et smalt område mellem Den franske Riviera og Toscana. Du skal ikke køre mange kilometer, før du når Piemonte, som er det store vinområde umiddelbart nord for Ligurien.

Ligurien er især kendt for sin olivenolie og pesto, som er en specialitet fra området, men der er mange andre ting, som kommer fra Ligurien. Her bages nogle fantastiske mandelkager, store dele af Middelhavets ansjoser fanges ud for den liguriske kyst, og det afspejler sig også på spisekortet i de lokale restauranter.

Midt i Ligurien ligger havnebyen Genova. Vil du ud og opleve naturen, er vandrestierne i nationalparken Cinque Terre sydøst for Genova et sikkert hit.

 

Rivieraen vest for Genova

Pietra Ligure

Pietra Ligure består mere eller mindre af to bydele, den gamle og hyggelige bydel med typiske stræder, torve og kirker samt hele kystpromenaden, og bag den gamle bydel finder du den bydel, der rummer mange hoteller og feriesteder.

Alassio

Alassio er en charmerende by med en skøn gågade, hvor du finder et stort udbud af butikker og caféer. Rejser du til Alassio, finder du også en af de bedste strande på Den italienske Riviera med rigtig sandstrand. Fra Alassio kan du gå dejlige ture langs strandpromenaden, og om aftenen er der masser af liv i byen med bl.a. livemusik i juli og august måned.

Andora

Andora er en lille landsby med en middelalderlig bykerne ved floden Merolas udløb i Middelhavet. En gammel middelalderborg kroner byen, som ligger ned til en helt fantastisk sandstrand på Rivieraen.

Diano Marina

Den kendte ferieby Diano Marina ligger ved havet med mange restauranter, butikker og caféer. Her er et stort sports- og aktivitetscenter med bl.a. tennis, bowling, sauna m.m.

 

Cinque Terre kysten øst for Genova

Vandring i Cinque Terre

Nationalparken Cinque Terre ligger på kyststrækningen sydøst for Genova og består af fem maleriske byer - Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia og Riomaggiore. De klynger alle sig til de stejle bjergskråninger med vinterrasser. Området er dels kendt for produktionen af hvidvinen Cinque Terre og dels for de charmerende vandrestier, der går mellem de fem småbyer på den liguriske kyst.

Backpackerne opdagede vandrestierne i 1970erne og siden har de været et hit hos alle, der rejser til Ligurien for at vandre. Snører du dine vandrestøvler, og begiver dig ud i Cinque Terre, vil du opleve fantastiske udsigter over klippekysten, der styrter i havet, ligesom du også kan opdage diverse småstrande og grotter. Vær opmærksom på, at der opkræves gebyr for at vandrestierne holdes ved lige.

Vi kan også anbefale dig at opleve Cinque Terre fra havet. Der sejles langs kysten fra bl.a. Rapallo, Sestri Levante og La Spezia. Det er med garanti en sejltur, hvor kameraet kommer på overarbejde.

Den gamle fiskerlandsby Portofino

Portofino er i dag et tilholdssted for de rige og berømte på den østlige del af Den italienske Riviera. Rejser du til Portofino, finder du en charmerende by med pastelfarvede huse, der ligger ned til den perfekte naturhavn. Portofino har mange forretninger, restauranter, caféer og luksushoteller. I højderne over byen kan du nyde udsigten fra fortet San Giorgio. Du har også muligheder for vandreture, dykning og bådudflugter.

Rapallo

Rapallo er en ældre by øst for Genova Riviera med en smuk strandpromenade med palmer og fantastisk udsigt ud over havet. Byen har en historisk bykerne med en lille borg og mange hyggelige restauranter, caféer og flotte forretninger.

Sestri Levante

Når du rejser til Sestri Levante, finder du en smuk, gammel by, som gennem tiderne har tiltrukket mange turister, bl.a. H.C. Andersen, som boede her under sit besøg i Italien. Her er idylliske gader, gamle velholdte huse, et cistercienserkloster og mange fine gamle kirker. Sestri Levante ligger ved en klippehalvø, der danner to bugter. Byen har nogle af de bedste og mest tilgængelige strande på den østlige del af Italiens Riviera.

Moneglia

Moneglia ligger mellem den lille verdensberømte havneby Portofino og de fem maleriske byer i det unikke naturområde Cinque Terre. Rejser du til Moneglia i Ligurien, har du gode udflugtsmuligheder med båd og tog.

 

Genova - Christoffer Columbus’ fødeby

Den store havneby Genova er en fortrinlig udflugtsmulighed, når du rejser til Ligurien. Ud over at være Liguriens hovedstad er det også en af de vigtigste færgehavne i Italien med ruter til Korsika, Sardinien, Napoli og Sicilien.

Byen, hvor den berømte opdagelsesrejsende Christoffer Columbus blev født, byder i dag på et af Europas største Middelalderkvarterer med snævre, mørke gader, hvor livet stadig leves i forretninger, på markeder og på caféer. Genova byder også på et kæmpemæssigt akvarium og spændende havnerundfarter. På madsiden er Genova bl.a. berømt for lækker pesto og seafood. Hvert efterår i begyndelsen af oktober er byen vært for en af de største bådudstillinger og bådmesser i Europa.

kontakt