Rejser til Trentino-Sydtyrol

Dolomitterne dominerer i sydtyrol

Rejs til Trentino-Sydtyrol i det nordlige Italien og oplev en fantastisk bjergverden, hvor Dolomitterne dominerer landskabet. Området er ideel til aktiv ferie på fx mountainbike eller vandring. Du kan også køre via vinvejen og prøvesmage nogle af de mange forskellige vine.

Du kan ikke undgå at blive imponeret af Dolomitterne, der står majestætisk og spejder ud over området med dybgrønne smukke dale, æbleplantager og idylliske landsbyer. Mellem de forrevne bjerge smyger vinmarkerne sig op ad bjergskråningerne, smukke slotte spejder ud over landskabet og hyggelige landsbyer dukker konstant op.

Du kan opleve Dolomitterne på nærmeste hold, hvis du er i bil og kører via ”Strada delle Dolomiti” eller Dolomitter-vejen. Det er en dramatisk og krævende køretur med det ene hårnålesving efter det andet, men du bliver belønnet med et helt fantastisk landskab og udsigt. Vejen går mellem Bozen og Cortina.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Aktiv ferie i Trentino-Sydtyrol - udfordringer for enhver

Med Dolomitterne i centrum har du utallige muligheder for aktiviteter i Trentino-Sydtyrol.
 

Vandring

Du har utallige vandreture  med forskellige sværhedsgrader at vælge mellem, der spænder lige fra en times tid til flere dage. Hvis du overnatter i en af de mange bjerghytter, får du den ultimative oplevelse. Nogle bjerghytter har endda en restaurant, hvor maden smager himmelsk efter en lang vandretur. Der er også decideret bjergklatring, hvis du er til mere ekstreme

Mountainbiking

Foretrækker du at køre midt i naturen, så kan du blive udfordret på en mountainbike. Find dig en rute med en passende sværhedsgrad og kør gennem den smukkeste natur med udsigt til dolomitterne langs floder og bjergdale. Du kan leje mountainbikes flere steder - også med hjælpemotor, så stigningerne bliver overkommelige for de fleste.

Cykelture

Der er utallige cykelruter via mindre veje gennem landsbyer og bjergdale. En af de hårdeste cykelruter er fra Trento til Bondone, men du kan finde alle sværhedsgrader.

 

Lavarone - tæt på naturen

Den lille by Lavarone er et godt udgangspunkt for Trentino-Sydtyrol. Her er du tæt på naturen med masser af muligheder for aktiviteter. Fort Belvedere kan du også nemt nå til fods. Om vinteren dækkes området at sne og tiltrækker mange skientusiaster.

 

Forte Belvedere

Fortet Belvedere blev bygget mellem 1908-1912 for at forsvare det Østrig-Ungarske rige mod italiensk angreb. Beliggenheden tæt på Lavarone var både ideel og imponerende i 1.177 m.o.h. Fortet holdt stand og det var først under 1. verdenskrig, det blev alvorligt beskadiget under kraftige bombardamenter. I dag kan du opleve et renoveret Forte Belvedere med et spændende museum, der fortæller om verdenskrigen.

Fortet er bare ét ud af 7, der udgjorde grænsen mellem Østrig og Italien, som du kan vandre eller cykle mellem.

 

Luserna - omgivet af smuk natur

Den idylliske lille by, Luserna er omgivet af en smuk alpinsk natur, der er en seværdighed i sig selv. Byen og området oplevede 1. verndskrig på tætteste hold, som Forte Campo Luserna vidner om. Læg mærke til det specielle sprog Cambrian, der tales af de lokale. Det har rødder i det tyske og tales kun af nogle få tusinde.

 

Molveno - en rigtig alpeby med skøn bjergsø

Et af højdepunkterne i Trentino-Sydtyrol, er den lille typiske alpeby, Molveno. Byen ligger ud til den krystalklare bjergsø af samme navn, hvor du kan bade og dase på stranden. I Molveno synes du måske husene har en snert af Østrig over sig med de store altankasser, der bugner med farverige blomster - men alt andet er 100% italiensk.

Området omkring byen og Molvenosøen er populært om sommeren. Skovene kravler op ad de omkringliggende bjerge og jo højere du kommer op jo lavere bliver bevoksningen og ender til sidst i stejle rå klipper. Lej en cykel eller tag vandrestøvlerne på og få nogle uforglemmelige naturoplevelser i området.

 

Den bedste udsigt i Sydtyrol

Skal du have et overblik over de skønne omgivelser, bør du tage svævebanen til Monte Faloria bjerget. Derfra har du en imponerende udsigt over Cortina (der specielt er kendt som et mondænt skisportssted, men en oplevelse hele året) og det enestående område.

 

Trauttmansdorff slottet

Endnu et interessant slot du kan besøge. Slottet er omgivet af en smuk botanisk have, der ligger i flere planer med forskellige temaer. Fra cafeen eller restauranten kan du nyde en frokost med den mest betagende udsigt. Rejser du til Trentino-Sydtyrol, har du i det hele taget et hav af historiske borge og slotte du kan besøge.
 

Vinvejen – en smagfuld oplevelse

Sydtyrol er efterhånden også blevet kendt for sin store produktion af strålende vin. Landskabet duperer med stolte vinstokke der står rankt i lange rækker, der løber op- og ned af stejle bjergskråninger. Vinvejen der løber mellem byerne, St. Pauls og Margreid, leder dig gennem landskabet med flere hyggelige landsbyer, hvor du har mulighed for at prøvesmage det store udvalg af forskellige vine.

 

bozen – Sydtyrols hovedstad

    Rejser du til Trentino-Sydtyrols hovedstad Bozen (Bolzano), møder du en er en sjov og herlig blanding af tysk, østrigsk og italiensk. Bozen ligger omgivet af imponerende flotte bjerge og er da også porten til Dolomitterne. Fra Bozen kan du fx tage Rittner-svævebanen til Oberbozen. Det er perfekt til en udflugtsdag og nogle dejlige gåture. Du bør slå et smut forbi Runkelstein slottet, der ligger dramatisk på en klippeafsats tæt på floden Talfer.

    kontakt