Varone vandfaldet ved Gardasøen

Vandfaldet i kløften

3 km nord for Riva del Garda ligger Varone vandfaldet, eller på italiensk Cascata del Varone, der er et af de mest spektakulære naturkunstværker ved Gardasøen. Kaskader af vand buldrer fra et 98 meter højt vandfald ned over klippevæggen, der med tiden er blevet blankpoleret.

Vandfaldets tordnende lyd, der omgiver dig, de smukke klippeformationer og vandstøvet, der føles som et dampbad, giver dig en helt unik oplevelse. Besøg Varone vandfaldet på en solrig dag, hvor lyset kaster sig ned i kløften fra oven, så regnbuer danser over vandfaldet. Og så gør det heller ikke noget, du bliver våd, da vandstøvet kan være dejligt forfriskende.

Tusinder af års transformation

I mere end 20.000 år har vandet skåret sig dybere og dybere ind i klippevæggen, og for hvert år gnaver det sig 2-4 mm længere ind. Kom ind i hjertet af Varone kløfterne og beundre vandfaldet og de utrolige klippeformationer, der er dannet af det rindende vand.

I Lower Cave kan du se den sidste fase af vandfaldet. På gangstien langs kløftens kant fornemmer du tydeligt vandet strømme i hastig fart én meter under dig. Upper Cave er 40 meter højere oppe, hvor du, efter at have gået gennem en 15 meter lang tunnel omkranset af klipper, kan se Varone vandfaldet i fuld størrelse.

Et frodigt landskab indrammer Varone vandfaldet

Varone vandfaldet er omgivet af en flot naturpark og på din tur fra Lower Cave til Upper Cave kommer du via 115 trin på en snoet sti gennem en flot have. Her står kaktusser, palmer, cypresser og oliventræer sammen med egetræer og fyrretræer og blomster i røde og lilla farver. At gå rundt her er som at bladre gennem en botanisk billedbog i alverdens farver. Og husk at give dig tid til at nyde Varone vandfaldets omkringliggende landskab, der strækker sig grønt og frodigt op ad bjergsiden.

Kort

Vis på kort