Rapska torta

Historisk lækkeri

Hvis I er til søde lækkerier, skal I forsøde jeres ophold med kroatisk glæde og smage en Rapska torta (Rab-kage). Det menes at denne lækre dessert blev serveret for første gang i 1177 til paven Alexander III i anledning af velsignelsen ved Rab-katedralen for antagelsen af ​​Mary ind i himlen, men det er sikkert, at Rapska torta var en specialitet til rige Rab-patriarker under venetianernes regeringsperiode for tre hundrede år.

For hundrede år siden blev denne unikke Rab-dessert lavet af nonner i klosteret St. Anthony of Padua, men senere også i benediktinerklosteret St. Andrew. Den originale og hemmelige opskrift med alle detaljer, der kræves for at lave denne søde delikatesse, var kun kendt af et par Rab-kvinder, der kun nødigt gave den videre, så det i dag kun er få der kender den og som kun laver dem kun ved specielle lejligheder. Rapska torta, der først var forbeholdt standspersoner og rige borgere, er blevet den mest originale souvenir på øen Rab, der sammen med den særlige fornøjelse for smagsløgene også har taget en bid af Rab-tradition og historie tilmange verdens hjørner.

Kort

Vis på kort