Livsnyder med et budget: Sådan skaber du en livsnyderferie til rimelige penge

5 tips til at nyde livet uden storforbrug

Selvfølgelig er det nemt at nyde livet på sin rejse, hvis pengepungen ikke sætter nogle begrænsninger. Men at nyde livet behøver hverken handle om storforbrug eller ubegrænsede midler.

drømmer du om at sætte en ekstra fed streg under NYDELSE på din kør-selv-ferie, men ikke har lyst til at sprænge budgettet, så har vi snakket med vores rejsespecialist Pernille og fået hendes bedste tips til, hvordan du skaber en ægte livsnyderferie på et budget.

Pernille på Færøerne - rejsespecialist i Odense
Rejsespecialist Pernille i Odense har masser af gode tips til livsnyderferien

 

Hvad er en livsnyder egentlig?

At være en livsnyder bliver ofte forbundet med at forbruge uden bekymring, tage for sig af livets goder og give sig hen til ren nydelse uden at tænke over konsekvenser. 

Men når alt kommer til alt, så handler "livsnyderi" om at være til stede i øjeblikket, opleve med alle sanserne og finde glæde i samværet med mennesker, du holder af - og det behøver i hvert fald ikke koste en formue. Du behøver med andre ord ikke sprænge budgettet for at være en ægte livsnyder. 

Tværtimod er det faktisk meget nemmere at nyde en oplevelse, hvis du også har sørget for at det passer til dit budget, så du ikke ender med at spendere mere, end du egentlig havde lyst til.

 

1. Mærk efter, hvad din indre livsnyder egentlig drømmer om

Ung kvinde ved cafebord på Markuspladsen i Venedig
Er du til vin, lækker mad, luksuriøse hoteller eller noget helt fjerde? Hvad drømmer din livsnyder om?

 

Det skriger måske alt andet end livsnyder, MEN at lægge et budget for din rejse er måske lige det, der kan gøre din indre livsnyder godt!

Du får med garanti en langt mere nydelsesfuld ferie, hvis du ikke overforbruger og på forhånd har sikret, at du har råd til lige præcis de oplevelser, der er vigtigst for dig. Mad på en Michelin-restaurant har det bare med at falme lidt og vinen i Frankrig med at smage bittert, hvis du er nervøs for omkostningerne.

Overvej derfor, hvor meget du vil bruge på din rejse, og hvordan du vil fordele det. Hvad trigger netop din indre livsnyder?

Er det luksuriøs overnatning, gastronomiske oplevelser, vinsmagninger, spa og selvforkælelse eller noget helt femte? Når først du ved, hvad der virkelig gør en livsnyderferie for dig, så kan du nemmere prioritere de oplevelser på din ferie i stedet for at kaste penge efter dyr overnatning, hvis det ikke betyder så meget for dig, når det kommer til stykket.

 

 

2. tag dig tid til at være til stede i oplevelsen

Jersey - St. Helier med livsnyderpar
Tag dig god tid til at nyde i stedet for at haste videre i teksten

 

Når du har fundet ud af, hvad der egentlig udgør en livsnyderferie for dig, så kan du gøre op med dig selv, om det skal fylde hele ferien eller måske blot dele af ferien. Er det nødvendigt at bo på luksushotel hver dag, eller vil du prioritere nogle særlige overnatninger et par enkelte dage?

Og husk så at tage dig tiden til at nyde det, når du er der. Afsæt god tid i dit program - måske en hel ekstra dag - så du kan tage tingene ind i dit eget tempo og nyde oplevelsen, stemningen eller bare den langsomme tid.

Booker du spahotellet eller er der en særligt god restaurant på hotellet, som du skal opleve, så sørg for at "være i det". Nyd det til fulde i stedet for at haste videre i teksten til næste oplevelse og acceptér, at det er hovedformålet ved netop dette stop på rejsen. 

Så kan seværdigheder, natur, vinmarkerne eller noget helt fjerde måske fylde på andre stop under ferien, hvor du bor mindre fancy.  

 

3. Vær kreativ med oplevelserne

Picnic på Vega, Norge - Foto Liv Ask og Mahis Staale Mathisen VisitHelgeland
Tag på picnic i smuk natur med egen madkurv

 

Ingen har sagt, at der skal punges ud, for at man kan nyde livet. Du kan sagtens være kreativ med oplevelserne, når din ferie står i livsnydelsens tegn.

Du behøver nemlig ikke besøge de dyre restauranter for at smage på egnens gastronomiske fortræffeligheder, men kan i stedet shoppe en masse lokale specialiteter på et madmarked og tage på picnic i naturen. Det er netop noget, som du måske ikke får taget dig tid til i hverdagen, så grib anledningen og gør noget hyggeligt for dig selv og din rejsepartner.

Og en spa-oplevelse kan være lige så lækker - og måske endda sjovere - på et lokalt, offentlig bad i stedet for på et dyrt spa-hotel. 

 

4. Rejs uden for sæson

Vinmarker nær Glottertal i efterårsfarver, Sydtyskland
Vinmarker i efterårsfarver

 

Selvfølgelig er det svært at rejse til de franske vinmarker eller tage på badeferie i Italien om vinteren. Men mange storbyer har en helt speciel stemning og også gerne billigere priser uden for højsæson, ligesom vinområderne har forskellige sæsoner med hvert deres særpræg og charme.

Et besøg på en vingård i foråret kan derfor byde på en anderledes vinoplevelse. Og på nogle af de meget populære rejsemål kan det være en ren fornøjelse at være der uden alt for mange andre turister- Så bliver servicen, tiden og oplevelsen nogle gange så meget bedre. 

 

5. Overvej, hvad destinationen betyder for dig

Øl-spa i  Bøhmen, Tjekkiet
Øl-spa i Tjekkiet er en anderledes spændende oplevelse for livsnyderen

 

Når du tænker livsnyder i forbindelse med rejser, så springer din hjerne måske lynhurtigt til destinationer som Paris og den franske Riviera, New York og Californien, Rom og Amalfikysten. Og det er  jo ikke så mærkeligt, for det er alle steder, hvor en salig livsnyder lynhurtigt falder godt til - la dolce vita, Bonvivant og alt det der!

Men faktisk er der mange andre og mindre kendte destinationer, hvor din livsnyder kan få det lige så godt, uden det nødvendigvis koster det samme som på de mere oplagte livsnyder-destinationer. 

Hvad med en livsnyder-rejse til fx Tjekkiet, der gemmer på både spabyer, imponerende kultur, vinmarker og stærkt undervurderede naturoplevelser.

Eller måske skal du overveje nogle destinationer tættere på, som fx Sverige, Norge og Tyskland, der med floder, vinmarker og overraskende gastronomi, sagtens kan gøre det ud for en livsnyderdestination.

Så kan du spare lidt på rejseomkostningerne, og spendere lidt mere på de ting, der tilfredsstiller din indre livsnyder.

 

6. Spørg os til råds - vi kan hjælpe dig med at skræddersy din livsnyderferie

Vores eksperter ved alt om, hvor du kan finde præcis de livsnyder-oplevelser, du drømmer om. Mangler du inspiration til destination, overnatning eller oplevelser så er du velkommen til at kontakte os på 70 11 60 11 og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig :)

Inspiration til livsnydere - Skab din egen historie