Byen Dunedin

Du er ikke i Skotland, men du kunne tro det

Dunedins skotske ophav skinner nemlig tydeligt igennem og bynavnet er egentlig det gamle gæliske navn for Edinburgh. Alligevel er Dunedin ikke helt som den skotske hovedstad, bortset fra gadenavne. Dunedin er kuperet og får noget mindre regn end Edinburgh, men her er også mange skotske træk: haggisceremonier, fine golfbaner, sækkepibebands og de bedste maltwhiskyer i New Zealand.

Skal Dunedin være en del af din historie i New Zealand?

Inspiration

Spændende kultur

Dunedin er et fantastisk kultur-hub. Som UNESCO-litteraturby kan du gå på opdagelse i forfatternes fodspor på Writers Walk, gå på jagt efter farverig street art på Street Art Trail, Besøge Larnach Castle eller blot nyde den spændende skotsk-inspirerede arkitektur. Den historie kan du ligeledes dykke ned i på Toitu Otago Settlers Museum, hvor de skotske aner bliver udstillet. Foruden fine cafeer, butikker og charmerende smågader er der altså masser at være på udkig efter i Dunedin.

Spektakulær natur

Naturen omkring Dunedin er et helt kapitel for sig. Uberørte strande og dramatiske kyster, enestående dyreliv på halvøen Taiaroa Head og masser af cykel- og vandreruter fylder dine dage med vidunderlige timer i det fri. Men du kan også opleve de smukke landskaber på en togtur på the Taieri Gorge Railway igennem bjergene over Wingatui viadukten, der er en af de største jernkonstruktioner i verden. Du kan endda få lov at gå over den, på en god dag - mens toget venter på den anden side.


" Tip: Du finder verdens stejleste gade i Dunedin. Baldwin Street har rekorden med en hældning på imponerende 35%. Hvert år i februar bliver "Baldwin Street Gutbuster" afholdt - et løb fra fra bund til top og retur igen med tider på ca. 2 minutter. Hvor hurtigt kan du gøre det? "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort