Maorilandsbyen Whakarewarewa

Maoriernes land

Whakarewarewa er svært at udtale, men heldigvis kaldes det bare ”Whaka”. Her finder du hovedområdet for den oprindelige befolkning, maorierne. I byen Rotorua og området omkring mærker du, både via turisttilbud og ved mødet med den lokale kultur, båndende til maorierne. Begge dele er ret så spændende og tankevækkende, for ellers er maorierne mest nogen, man snakker om på turen rundt i New Zealand. Dette sted er et must, hvis I er i nærheden af Rotorua. Besøg maorilandsbyen og bliv vist rundt af landets oprindelige befolkning, der har boet her i mere end 200 år.

Inspiration

En stolt kultur

Få på autentisk vis maorikulturen ind under huden på dit besøg i landsbyen. Her er flere gode tilbud om koncerter og maorioptræden i området, men her i Whaka får du en af de mere originale. Fx kan du få et powerboost - eller en skræk i livet - hvis du ser en Haka, en traditionel krigsdans med råb og farlige ansigtsudtryk, der skal skræmme modstanderne. Undervejs på dit besøg kommer du forbi flere smukke figurer og udsmykninger.

Whakarewarewas kulturcenter

Ved siden af landsbyen ligger et kulturcenter med samme skønne navn, Whakarewarewa. Centeret får statsstøtte til at arbejde for at bevare maorikulturen og dens kunsthåndværk. Det er en god oplevelse at se på fletværk og træskærerier, men du bør også tage rundturen i det termiske område. Det er underligt pludselig at være så tæt på undergrundens kræfter og stirre ned i kogende mudder. Her springer også landets største gejser, Pohutu.

Kort

Vis på kort