Rejser til Auckland

Auckland - Kiwiernes eneste storby

Auckland er skinnende skyskrabere, fyldte motorveje og travle forretningsfolk. Der er Auckland – og så er der resten af New Zealand. Alle kiwier siger, at byen ikke er rigtig New Zealand. Men Auckland er et behageligt afbræk med gode shoppingmuligheder og finkultur i behageligt kiwi-tempo. De største oplevelser får du ved at slentre ved lystbådehavnen, hænge ud ved strandvejens picnicsteder eller nyde udsigten over byens skyline fra en af Aucklands mange vulkanhøje.

Rejseformer

inspiration

Vis på kort

Aucklands havnefront

Auckland er proppet med lystbåde og bliver kaldt ”City of Sails” - sejlsporten er landets stolthed, og hele området omkring havnefronten har fået et kæmpe boost efter byen var vært for det prestigefyldte Americas Cup for nylig. Det er luftigt, lækkert og eksklusivt at slentre rundt på den nye promenade tæt på centrum i Auckland.

Der er masser af muligheder for sejlture, snacks og seriøs viden om skibs- konstruktioner. Så selvom du ikke nødvendigvis er sejlsportsentusiast, så kig ind i New Zealand Maritime Museum og fornem, hvor meget vand og sejl betyder for new zealænderne.

 

Sky Tower

Tårnet rager 328 meter op og er det nye vartegn for Auckland. Her får du hele paletten af moderne turistoplevelser med kæmpe kasino, udsigtsplatform og spisning. Selvfølgelig kan du også her få et adrenalin-kick - et Sky Jump ned fra tårnet med 75 km/t.

Du kan også vælge en mere rolig oplevelse og indtage en udsøgt middag i restauranten. Her kan du langsomt roterende nyde synet af Auckland og opland, og så engang i mellem se en modig Sky Jumper suse forbi vinduet i en tynd line. Skal du spise godt og specielt, så vælg den særlige kiwi-menu.

 

One Tree Hill

Du behøver ikke at kende U2-sangen om One Tree Hill for at finde charme i dette sted. Når du er kommet gennem den store park og har snørklet dig op på vulkantoppen, så kan du se udover hele Auckland. Hvor smukt det var med det gamle træ, der stod og knejsede, må du dog tænke dig til. Træet blev offer for maori-uroligheder og skåret ned og hægtet fast af flere omgange. Men nu står her kun en masse nyplantede træer og en obelisk som mindesmærke for traktaten med maorierne.

Med en lækker picnickurv kan du puste ud, kigge rundt og lade dig fascinere af alle de vulkanhøje, som Auckland er bygget på. Der er sådan lidt eventyrstemning over en aften med sollys i græsset, mens de lokale løber og cykler og spiller cricket omkring dig.

 

Byliv med strand

Det oprindelige hovedstrøg i Auckland hedder Queen Street, men det er mest af alt en hektisk turistgade med hurtige snacks og souvenirs. Længere oppe ad Queens Street ligger byens kulturelle centrum på Aotea Square med både topklasse teater, koncertsal og kæmpe biograf kompleks.

Hvis det er en stille dag i Auckland, så kan det varmt anbefales at tage en cykel og køre på udflugt langs den mange kilometer lange strandvej, der er fyldt med badende, boldbaner og new zealændere, der laver deres elskede BBQ. Det er kultur på et andet plan, men meget autentisk og rart.

 

Kør videre fra Auckland

Sydpå til Rotorua og Tongariro

State Highway 1 går fra nord til syd gennem hele New Zealand. Turen fra Auckland til Rotorua tager mindre end tre timer. Har du lyst til en omvej, så kør østpå og tag en afstikker til halvøen Coromandel. Det er et vildt og barskt naturområde med mange gamle guldgraver-minder, og i dag hjemsted for mange kunstnere. Kystruten er især fantastisk, når det rødblomstrede new zealandske juletræ blomstrer langs strandene. Skal du videre sydpå af State Highway 1 fra Rotorua mod Tongariro, er Lake Taupo et yndet sted at stoppe og fiske. Husk at bede om godt vejr når du nærmer dig vulkanerne. Synet af kegletoppene, der pludselig rejser sig i horisonten, er fantastisk.

Nordpå til Bay of Islands

Når du kører nordpå fra Auckland af State Highway 1 mod Northlands og Bay of Islands, kører du gennem noget af det tættest befolkede område af New Zealand. Det er samtidig et meget populært turområde for folk i Auckland, så der kan være tæt trafik og køer i weekenderne. Her kommer du igennem New Zealands vigtigste historiske område, og der er masser af muligheder for små stop. Kommer du langt mod nord, bliver vejene mindre men udsigtsstederne flottere.

kontakt