Invercargill – New Zealands sydligste by

Tæt på verdens ende

Du kan ikke komme længere sydpå på din kør-selv-ferie i New Zealand, når du kommer til kystbyen Invercargill. Det er New Zealands og en af verdens allersydligste byer - du er faktisk så langt sydpå, at du har gode muligheder for at opleve det spektakulære sydlys (Aurora Australis). Når du kører ind i Invercargill bliver du mødt at en super charmerende by med brede gader på kryds og tværs og smukke, gamle victorianske og elegante art deco-bygninger.

Invercargill har omkring 60.000 indbyggere og for rejsende er der et bredt udvalg af restauranter, livlige barer og butikker, hvis du mangler noget. Midt i byen ligger den 80 hektar store Queens Park med smukke haver, legepladser til de små og sportsfaciliteter. Fra Stead Street Reserve, et vidne om byens jernbane- og maritime historie, har du udsigt til Sandy Point, Bluff Hill og helt til Stewart Island, som du også kan sejle til på en times tid.

Lidt uden for Invercargill ligger Oreti Beach. Her kan du køre helt ud på stranden (den eneste i New Zealand). Stemningen er i top og et hit og hos de lokale børnefamilier, turister og dedikerede surfere. Fra stranden kan du gå den lille tur op til Sandy Point og Hatch´s Hill Lookout.

Inspiration

En by med benzin i blodet

I 1967 satte Burt Munro hastighedsrekord på sin Indian Scout motorcykel og det er som om Invercargills indbyggere har benzin i blodet lige siden. Byen har fået titlen som New Zealands "Classic Motoring Capital" og kan da også prale af Bill Richardson Transport World - den største private samling af vintage lastbiler og Classic Motorcycle Mecca med mere end 300 motorcykler der går helt tilbage til 1902.

Kort

Vis på kort