Ølandskabet Northland

Nordøens eviggrønne skærgård og populære ferieområde

Northland er det eksklusive ferieområde og samtidig det moderne New Zealands vugge. De smukke bugter, den grønne skærgård og de mange solskinstimer er populært hos Aucklands store befolkning. Der er 144 små og store øer i det populære og eviggrønne ferieområde, Bay of Islands. Her er også rigtig mange hoteller, sommerhuse og lystbåde. Du kan komme ud og fange de helt store fisk, og du kan sejle gennem det berømte Hole in The Rock, som havet har gnavet.

Northland er også historisk for New Zealand, da det er her, at en flagstang markerer, at maorierne underskrev kontrakten i 1840, hvor de afgav deres land til Englands Dronning Victoria.

Inspiration

Historiens vingesus i Russell og Waitangi

I byen Russell, landets gamle hovedstand, kan du opleve lidt af New Zealands korte historie. Du fornemmer fortidens stemning, mens du slentrer rundt i gaderne. På Flagstaff Hill, lige uden for byen, vejrer den flagstang, som man hejste i 1840. Det er et spændende sted, hvor du aner lidt af landets spændinger – og mest af alt en masse charme.

En anden af de historiske steder i Northland er Waitangi National Reserve, der er et utrolig flot, velholdt og luftigt parkområde. Højdepunktet er en imponerende trækano, der er 35 meter lang. Det var i sådanne kanoer, at maorierne kom til landet i sin tid. Det er lidt svært at fatte, men historien får mere kød på ved at være her.

Det vestlige Northland

Højt oppe mod nordvest kan du opleve Ninety Miles Beach, der har 90 kilometer klitter! Og selvfølgelig kan du fornøje dig med surfing på sandet. Det er også i den vestlige del af Northland, at du har mulighed for at hilse på nogle særlige træer – kauritræer, der engang prægede næsten hele New Zealand. Men fordi Kaurier er perfekte til at bygge møbler og bygninger af, blev de fjernet af en intens rovdrift.

I Waipoua Kauri Forest Sanctuary på hovedvej 12 kan du komme ind og hilse på en majestætisk gut som Tane Mahuta – Skovens Konge. Han er mere end 1.200 år gammel, 52 meter høj og 13 meter i omkreds. Tænk, hvis træer kunne tale og dele deres historier …

Kort

Vis på kort