Wakatipusøen ved Queenstown

Søen med det dybe åndedrag

Hele 20 cm stiger og falder Wakatipusøens vand hvert 27. minut. Det er som om den smukke sø har et fast åndedrag, der får den til at fremstå så levende. Ifølge Maori-legenden skyldes det en kæmpes hjerte, der stadig ligger og banker under Pigeon Island. I virkeligheden er det en noget mere jordnær forklaring på fænomenet. Uanset hvilken forklaring man holder sig til, ændrer det ikke på, at Wakatipusøen med sine savtakkede, hvide bjergtinder. turkise vandspejl og masser af charmerende småbyer er en vidunderligt oplevelse tæt på Queenstown på jeres kør-selv-ferie eller rundrejse i New Zealand.

Inspiration

Ringenes herre og vilde våger

Wakatipusøen, New Zealands 3. største sø, er i sandhed et fantastisk syn. Den 84 meter lange Z-formede sø flankeret af op imod 3.000 meter høje bjergsider er faktisk så tilpas spektakulær, at den blev brugt som filmkulisse for Ringenes Herre-filmene. Især området omkring den lille by Glenorchy er en naturelskers paradis. Men der venter også masser af fantastisk action, hvis I besøger bungee jump-hovedstaden Queenstown, tager på nogle af de spændende cykelture omkring søen eller vælger at opleve søen til vands på bådture, river rafting eller andre adrenalinfremkaldende aktiviteter.

Maorisk kærlighedshistorie

En gammel Maori-legende om Lake Wakatipu lyder: En gang for længe siden forelskede Manata, datter af en lokal Maori-høvding, sig i Matakauri. Ifølge høvdingen var Matakauri dog ikke prinsessen værdig, og han forbød deres ægteskab. En dag blev Manata kidnappet af en ond kæmpe, der holdt hende fanget i en grotte. Høvdingen lovede, at den, der kunne redde hans datter skulle få æren af at gifte sig med hende. Matakauri, der var en kløgtig fyr, befriede Manata og kunne derfor gifte sig med sit livs kærlighed. For at forhindre, at kæmpen skulle komme tilbage, måtte han dog sætte ild til monstret. Varmen fra det gigantiske bål skabte et dybt hul, der blev fyldt af smeltende gletsjervand. Det er selvsamme kæmpes hjerte, der stadig banker i Lake Wakatipu.

Kort

Vis på kort