Champs-Elysées i Paris

Shopping på Champs-Elysées

Avenue des Champs Élysées er blandt de mest berømte gader i verden og den 2 kilometer lange avenue er hjemsted for dyre butikker, caféer, biografer og teatre. Champs Élysées var frem 1616 blot marker uden for Paris, indtil Marie de Medicis besluttede at for at lave en sti af træer fra Jardins des Tuileries. Senere blev ruten redesignet således så den føltes som en forlængelse af parken. Det var først i 1694 at den fik navnet Champs Élysées.

Oplev den unikke atmosfære og det enorme udvalg

De franske bilmærker har på Champs-Elysées deres egne forretninger, og her udstilles tit designstudier og prototyper. Champs Élysées er kendt som en af de mest berømte gader for shopping og de mondæne designmærker som Chanel og Louis Vuitton ligger side om side med de mere tilgængelige butikker som Disney, Nike og Zara. Avenue des Champs Élysées er, grundet sin størrelse, hjemsted for flere store begivenheder, og på Frankrigs nationaldag, Bastilledagen, filerer Europas største militærparade ad den kendte avenue.

Avenue Montaigne - et mekka for designelskerne

Der sker ikke meget i gaderne omkring Champs-Elysées, men på den nederste del af avenuen, ved metrostoppet Franklin D. Roosevelt, strækker modegaden Avenue Montaigne sig. Her har de store franske modehuse og internationale luksusmærker deres parisiske forretninger. Céline, Chanel og Cascada holder til her med deres minimalistiske forretningsvinduer og stilrene interiør. Sørg for at tage det store dankort med, hvis du planlægger at rejse hjem med souvenirs fra Avenue Montaigne.

Kort

Vis på kort