Geirangerfjorden

Fjorden over alle fjorde

Geirangerfjorden er en del af UNESCOs verdensarvsliste - og det med god grund. Her kan du med sindsro lade dig imponere af Norges dramatiske natur med stejle klippevægge, frodige græsarealer og brusende vandfald. Udsigten er af en anden verden, både når du befinder dig i bunden af fjorden ved Geiranger, og når du bevæger dig op på fjeldet for at nyde - ja vel nok Europas flotteste udsigt. Intet mindre.

 

Inspiration

Vandfald der imponerer

Selve Geirangerfjorden er 20 km lang og 260 meter dyb. De stejle fjeldsider hæver sig helt op til 1700 meter over fjorden, og når dette spektakulære syn kombineres med kaskader af smukke vandfald som "Friaren", "De Syv Søstre" og "Brudesløret", så kan det tage pusten fra selv den mest hærdede naturelsker. For at komme helt tæt på vandfaldene, bør du tage en tur med båd. Områdets omgivelser er et resultat af den seneste istid, hvor landskabet var præget af gletsjere der skabte dybe fjorde og høje fjelde.

Svimlende højder ved Dalsnibba

Langs fjorden finder du 3 kendte udsigtspunkter som er "værd at gå efter". Med den spektakulære udsigtsplatform "Geiranger Skywalk" ved Dalsnibba, er du garanteret en stor oplevelse 1.500 meter over havet. En køretur til toppen af fjeldet er et must for enhver der besøger Geiranger. Af andre udsigtspunkter kan nævnes Ørnesvingen og Flydalsjuvet, hvor du også får en uforglemmelig oplevelse og udsigt over de vilde snedækkede bjerge og UNESCOverdensarven.

Hold dig aktiv ved fjorden

Langs Geiranger er der gode muligheder for vandreture og andre udendørs aktiviteter, bl.a. kan du køre på mountainbike, fiske og rafte i smukke omgivelser. Er du mere til at komme ud på fjorden, så er en kajaktur måske den rigtige oplevelse for dig. Husk det rigtige tøj og grej når du bevæger dig ud i den norske natur.

Køreturen til Geirangerfjorden

Vejen til Geirangerfjorden må siges at være snørklet. Kommer du fra nord eller drager du videre mod nord, så kan du ikke undgå at passere den smalle bjergvej "Trollstigen" der åbnede i 1936. Vejen i sig selv kan være lidt af et tilløbstykke men også en udfordring for chauffører af alle slags køretøjer. "Trollstigen" er kendt for sine mange hårnålesving, men den smukke udsigt til det imponerende ingeniørarbejde er hele køreturen værd.

Kort

Vis på kort