Schladming og Planai

Porten til bjerget

Schladming er kendt af mange som en rigtig vintersportsby, ikke mindst fordi her blev afholdt VM i Alpin Skisport i 2013. Men Schladming er også en hyggelig by der er værd at besøge om sommeren.  Byen er ikke særlig stor, men har et charmerende centrum, og så er den det perfekte udgangspukt for oplevelser i de smukke og dramatiske bjerge rundt om byen. På den anden side af dalen ligger Dachsteinmassivet med sin gletscher og beliggenheden i øvre Ennstal åbner for mange spændende udflugter. 

En udflugt starter dog i selve Schladmings centrum. Herfra går bjergbanen op på Planai i 1825 m højde. Heroppe har man en formidabel udsigt over mod Dachsteinmassivet og ud over Schladminger Tauern. Har man børn med ligger Hopsiland lige ved bjergstationen med forskellige aktiviteter. Ellers udgår der et væld af vandrestier til hele bjergmassivet. Vil man bare en kortere tur er der en 'Panorama Rundweg' der kun tager en god times tid, men hvorfra man har de pragfuldste udsigter det meste af vejen.

Ved bjergstationen ligger også Bikepark Schladming, der tilbyder forskellige mountainbike-spor, hvoraf nogle stort set følger kabineliften hele vejen ned til Schladming. Fra kabinerne kan man af og til se mountainbike-ryttere krydse ned over bjerget hvilket, i hvert fald set oppefra, kan virke noget halsbrækkende. For at køre på disse spor skal sikkerhedsudstyret naturligvis være i orden! 

inspiration

Kort

Vis på kort