Fæstningsbyen Almeida

Formet som en gigantisk stjerne

Er du på kør-selv-ferie i det nordlige Portugal og tæt ved den spanske grænse, bør du lægge vejen forbi den historiske fæstningsby, Almeida. Det er en lille by gemt bag et imponerende fæstningsværk, der er formet som en gigantisk stjerne. Kommer du kørende, kan det se ud som om, der ligger nogle jordhøje og slet ikke en by. Når du nærmer dig, dukker en massive bymur op med flere indgange. Tag en af vejene igennem de store bymure og du ender midt i byen.

Autentisk og ikke specielt turistet

Almeida er en typisk, lille portugisisk by med et par tusinde indbyggere - meget autentisk og ikke specielt turistet. Den kan virke helt øde, hvis du kommer uden for højsæsonen. Du kan slentre rundt i de smalle, brostensbelagte gader, finde flere ruiner og læse om byen historie. I den lille park ved bymuren, kan du tage en lille pause og finde et sted med skygge. Der er også små cafeer, hvor du kan få lidt at spise og drikke. Luften står næsten stille i byen, da murerne skærmer, mens du kan mærke brisen og vinden, hvis du tager turen oppe på murerne. Her får du også en skøn udsigt ud over landskabet.

Hvis du går en tur langs voldgravene og på bymurene, får du virkelig et indtryk af, hvor omfattende fæstningsværket egentlig er. Hele to mure har sørget for et godt forsvar mod Spanien, der ligger bare syv kilometer væk. Alligevel lykkedes det Spanien at erobre byen i kortere perioder.

Christina fra butikken i Lyngby

Almeida er en del af netværket "Aldeias Históricas de Portugal", der er 12 historiske landsbyer tæt på hinanden - de fortjener alle et besøg.

Kort

Vis på kort