Douro-dalen

Smag på Portugals vinkultur

Douro-dalen, med de frodige bakker, laginddelte vinmarker og den gennemløbende Douro-flod, der snor sig fra Porto gennem det bakkede landskab, er et must visit for vinentusiasten. Her, en times kørsel fra Porto, ligger lokale vingårde drysset ud på bjergskrænterne og snorlige vinrænker pryder de grønne niveauinddelte vinmarker.

Det blomstrende vinland byder på oplevelser for enhver smag: Besøg en korkfabrik, der blandt andet fremstiller korkpropper til vinflasker, tag på flodkrydstogt på Dourofloden og nyd det dragende landskab flyde forbi, mens I nyder et glas portvin på skibets dæk, eller besøg et af dalens lokale portvinshuse og kom bag kulisserne i produktionen af Portugals signaturdrik. Følg de rubinrøde dråbers rejse fra vinmark til vinkælder - og køb en flaske eller to med hjem. Douro-dalen med de mange lokale vingårde og charmerende landsbyer er et ideelt rejsemål for kør-selv-ferien.

Douro-dalen har siden 2001 har været på UNESCOs verdensarvsliste.

Fantastisk smagsoplevelse i Portvinens baghave

Dourodalen er fyldt med masser af hyggelige vingårde, hvoraf mange af dem faktisk har åbnet dørene for offentligheden – og tilmed tilbyder guidet rundvisninger. I 2019 kostede en rundvisning ca. 7–9 euro, hvor prøvesmagning af 3 – 4 portvine er inkluderet.

Henrik fra butikken i Aalborg

Vingården Adega Quinta Do Portal tilbyder netop en rundvisning til ca. 7 euro, hvor en engelsktalende ansat guider rundt i deres vinlager og fortæller om vinhistorien på netop det sted. Der bliver informeret på en god, forståelig måde om portvinens proces fra en drue til den står på hylden i butikken. Turen sluttes af med 4 glas af deres gode lokale portvine, hvor den ene bare er bedre end den anden. Efter smagsprøven er der selvfølgelig mulighed for at købe en flaske eller to med hjem til Danmark.

Kort

Vis på kort