Middelalderbyen Sortelha

En turbulent fortid

Den fortryllende middelalderby Sortelha er en af de ældste og mest velbevarede landsbyer i Portugal. Byen har en turbulent fortid fyldt med konflikter. Byen har været en del af Portugals forsvarsværk og har været besat af romere, vestgoter og arabere. Byen er bygget på et massivt bjerg af granit, der har udsigt over Riba-Côa-dalen.

På din tur igennem byens brostensbelagte gader vil du se charmerende huse, bygget af kraftige sten med røde tegltag, der bidrager til den hyggelige og intime sydlandske stemning. Flere af husene har små fine detaljer, som sprossede vinduer på hoveddøren, støbejerns dørtræk og farverige malede døre.

værd at se

Castelo de Sortelha
Højt over byen tårner ruinerne af klippeborgen Castelo de Sortelha. I 1187 blev der af det portugisiske kongehus givet tilladelse til at bygge en fæstning i Sortelha. Borgen stod angiveligt færdig i 1228. Senere i 1200-tallet blev der slået en ring rundt om byen med en massiv bastion af sten. Hør de spændende historier om klippeborgen og dens storhedstid som forsvarsværk. Du kan gå på opdagelse i ruinerne og nyde den betagende udsigt fra borgens mur. Hør de spændende historier om klippeborgen og dens storhedstid som forsvarsværk. Når du går på opdagelse i ruinerne, er det en fordel hvis du tager praktiske sko på, da terrænet er ujævnt.

Rådhus og fængsel
På din tur igennem byen skal du stoppe ved et af byens torve, det ligger ved den vestlige indgang til klippeborgen. På dette torv ligger en toetagers bygning, der gemmer på en spændende historie. Bygningen er fra 1600-tallet og var den gang både byens rådhus og byens fængsel. Fængslet lå i husets underetage, mens rådhuset lå i overetagen. På taget af bygningen hænger der stadig en rådhusklokke, den menes at være den oprindelige klokke fra 1600-tallet. Når du står og kigger på huset, så læg mærke til den stolpe der står placeret til venstre for huset. Stolpen er en piskepæl, og den blev brugt til at straffe de kriminelle fra fængslet med pisk.

Kort

Vis på kort