Pilgrimskirken i Lamego

Start med byens katedral

Er du på vej gennem det nordlige Portugal, kan du tage en afstikker til den lille by Lamego. Byen ligger ca. halvanden times kørsel fra Porto og lidt syd for Douro floden. Lamego er kendt for sin gamle, historiske bymidte, hvor torvet er et godt udgangspunkt. Står du på torvet, er det sikkert pilgrimskirken, du først får øje på, men Lamego katedralen, der ligger lige om hjørnet, er bestemt også et besøg værd. Katedralen har et smukt, gotisk look. Indenfor sidder lokale på kirkebænkene og beder eller mindes, og du mærker selv roen falde over dig.

Fortsæt til pilgrimskirken Santuario Nossa Senhora dos Remedios

Når du har brugt lidt tid på Lamego katedralen, bør du gå videre til pilgrimskirken Santuario Nossa Senhora dos Remedios. Kirken står på toppen af en bakke og spejder stolt ud over byen. Står du på torvet og kigger op mod kirken, se du den imponerende baroktrappe med 686 trin, der leder op til kirken. Trappen er delt op i flere niveauer, med smukke, blåmalede motiver på kakler. Det fortsætter helt ind i kirken på både vægge og loft – det er vanvittigt smukt. Fra kirken har du en storslået udsigt ud over hele byen.

Christina fra butikken i Lyngby

Jeg kan virkelig anbefale, at du går hele turen fra torvet og op til kirken. Turen kan gøres på 10-15 minutter, men stop op og se på de smukke motiver på kaklerne - de er meget detaljerede.

Kort

Vis på kort