Rejser til Porto

Porto på toppen af Portugal

Rejs til Porto og nyd den charmerende portugisiske perle af en by. Porto byder på spændende oplevelser. Du kan bl.a. tage en tur rundt i den gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Porto er desuden portvinens hjemby, så du kan skylle oplevelserne ned med et visit på et af byens berømte portvinshuse. Bestil din rejse her, så vælger du blandt et stort udvalg af billige fly og gode, centrale hoteller. 

Porto er en lille perle af en by, der ligger ved Douro-flodens bredder i det nordlige Portugal. Når du rejser til Porto bliver du forført af de gamle hæderkronede portvinshuse, hvor du kan følge produktionen på nærmeste hold og samtidig smage på herlighederne. Du kan også fortabe dig i den gamle charmerende bydel, der vrimler med pastelfarvede huse, kakler og fiskerestauranter. 

Hos FDM travel kan du i dag bestille fly og et godt, centralt hotel, så du bare skal koncentrere dig om at udforske Porto.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Oplevelser i porto

Den gamle bydel i Porto

Forstil dig en bydel, der vrimler med gamle snævre gader, huse i lyse pastelfarver og en fortættet stemning med rødder tilbage i middelalderen. Ribeira, den gamle bydel i Porto, er med god grund på UNESCOs verdensarvsliste.

Her i det gamle arbejderkvarter, der ligger ned mod Douro-floden, kan du få en hel dag til at gå med bare at slentre rundt og nyde de fantastiske omgivelser, når du rejser til Porto. Slut af med et måltid mad på en af fiskerestauranterne eller barerne på Cais da Ribeira med udsigt til Dom Luis I broen og portvinshusene i Cais de Gaia.

Rundt i Porto

Du kan let nå rundt til de fleste seværdigheder i Porto til fods, men tag gerne et par gode vandresko med, når du rejser til Porto. Byen er nemlig ret så kuperet, hvilket blot er en af dens mange charmerende træk. I Porto findes også sporvogne og busser samt den nye metro, så du får ingen problemer med at udforske byen.

Portvinens hjemby

Når du rejser til Porto skal du besøge et eller flere af byens berømte portvinshuse, hvoraf de fleste ligger i Cais de Gaia. Der er en spændende oplevelse at gå rundt i de sødt duftende vinkældre, hvor du kan se, hvordan den ædle drik bliver produceret.

Nok så vigtig får du også rig lejlighed til at smage på de verdensberømte portvine som Sandeman, Cálem, Ferreira, Cockburn og Ramos Pinto. Ved floden neden for portvinshusene i Porto ligger i øvrigt de karakteristiske spinkle både, der før i tiden blev brugt til at fragte portvinstønderne ud af Porto.

5 klassiske seværdigheder i Porto

  • – Portos katedral byder på mange små overraskende skatte bl.a. kakler og et smukt barokinteriør. Besøg også det lille marked med fødevarer og souvenirs tæt ved katedralen, når du rejser til Porto.
  • Tag en sejltur på Douro-floden med en af de karakteristiske portvinsbåde, barcos rabelos. Sådan oplever du byen fra søsiden, når du rejser til Porto.
  • Banegården Sao Bento vrimler med smukke kakler (azulejos), der viser scener fra portugisernes hverdag.
  • Jardim do Palacio de Cristal – trænger du til et lille afbræk fra bylivet, så gå en tur i den hyggelige park, Jardim do Palacio de Cristal, når du rejser til Porto.
  • Igreja de Sao Francisco – oplev den gotiske kirke med den mest overdådige barokudsmykning i Portugal. Her er der hverken sparet på bladguld eller udskæringer. Besøg også katakomberne.

Find de flotte udsigter over Porto

Porto er ret kuperet, så der er mange flotte panoramaudsigt over byen og Douro-floden:

  • Tag de 225 trin op i toppen af det 75 m høje Torre dos Clerigos tårn, når du rejser til Porto.
  • Gå op til middelalderklostret Mosteiro da Serra do Pilar, hvor du får den fedeste panoramaudsigt over portvinshusene, den gamle bydel og Douro-flodens sving.
  • Hvis du tør, så kryds Douro-floden på Dom Luis I broens øverste dæk. Den smukke toetagers jernbro, der forbinder Porto med Vila Nova de Gaia på sydbredden, blev bygget i 1886 af en assistent til berømte Gustave Eiffel. Herfra har du en smuk udsigt, når du rejser til Porto.

 

Udflugter fra Porto

Porto fungerer fint som afsæt for udflugter rundt i den nordlige del af Portugal eller den nordvestlige del af Spanien. Du kan fx tage på en dagsudflugt med båd på Douro-floden. Douro-dalen er utrolig smuk og her er blevet dyrket vin på skåningerne ned mod floden i over 2.000 år. Det er da heller ikke uden grund at UNESCO har erklæret Duoro-dalen for verdensnaturarv.

Kontakt