Sandstrande langs Algarvekysten

Portugals strandperler

Portugals 160 kilometer lange sydkyst byder på Atlanterhavets lokkende bølger, middelhavsklima og kilometer lange, gyldne sandstrande. Den altid så klare blå himmel spejler sig i havets overflade og står i storslået kontrast baglandets brune og grønne landskab af dramatiske klipper. Denne fantastiske kulisse har givet Algarve den ærefulde titel som Europas bedste stranddestination. Områdets badevenlige strande ligger ved sydkystens hvide badebyer, men i bil kan I nemt udforske de enestående og mere uberørte bugter, vige og klippelandskaber, der gemmer sig langs kysten.

Europas mest fotograferede strand

Badebyen Praia da Rocha byder på en 2 kilometer gylden sandstrand og er indrammet af maleriske klippeformationer og naturslebne grotter i forskellige formationer. Praia da Rocha betyder klippestrand og det er præcis det, der kendetegner denne del af Algarvekysten - og det siges, at stranden er en af Europas mest fotograferede. Det er velfortjent, da stranden såre simpel er betagende. Langs stranden løber en livlig strandpromenade og lidt inde i landet ligger kystbyen Portimao med restauranter og en skøn marina ved Arade-flodens udmunding.

Fred og ro på Praia de João de Arens

Algarve er kendt for sine brede, gyldne sandstrande, men ønsker I ro, byder kysten også på små, skønne og isolerede strande mellem klipperne. Den lukkede strand, Praia de João de Arens, er omkranset af en imponerende klippeflade, der strækker sig ud i havet på begge sider af stranden. At besøge stranden har dog en pris, da I skal være friske på eventyr til fods på en, til tider vanskelig, vandretur over klippeformationer for at kunne dase i bugten. Alene dette gør, at kun få turister finder vej til stranden. Så når I først har fundet vej, bliver I belønnet med fantastisk natur, fred og ro.


”Algarvekystens strande falder i alles smag. Oplev uforstyrrede strande, Byg sandslotte på børnevenlige strande eller oplev naturens sus på en surfer strand. Søger I romantik er der masser af uberørte bugter.”

- Ruddi Andersen, Rejsespecialist i Aalborg


kort

Vis på kort