Vin og gastronomi for livsnydere i det sydlige Portugal

8 dages kør-selv-forslag til det sydlige Portugal med charmerende Pousadaer, vin og gastronomi

Denne 8-dages kør-selv tur tager jer rundt til det sydlige Portugal, gennem bølgende, gyldne hvedemarker, umådelige olivenlunde, plantager med store kork-ege, forbi imponerende borge og gennem smukke, hvidkalkede landsbyer. Og så er der naturligvis vinen fra Alentejo-regionen, der regnes for Portugals bedste.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals storslåede landskaber.

Fra 16.365 kr.
pr. person, inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 7 nætter jvf. program samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7& nætter

Længde:
1.175 km

2.200 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Ankomst Lissabon lufthavn - Lissabon (7 km)

Efter ankomsten til Lissabon lufthavn kan I vælge mellem at hente jeres udlejningsbil med det samme og tage den de 10 kilometer ind til centrum af Lissabon - eller tage en taxa og først hente bilen, når I skal videre ud af byen og sydpå.

Lissabon er en charmerende by, så brug resten af dagen til at nyde byens mange kvarterer. Gå en tur gennem de snævre gader i kvartererne Alfama, Baixa og Bairro Alto. På kortet er der ikke langt mellem de spændende bydele, men det går en del op og ned og I kan med fordel benytte de berømte elevatorer og sporvogne.

OBS: I Lissabon har I inkluderet en 3-retters middag med Fado-show, en halv flaske husets vin pr. person samt mineralvand.

Overnatning på Pousada de Lisbon

Lissabon

Nyd hele dagen i Lissabon.

Besøg byens nok mest bemærkelsesværdige attraktion Castelo de São Jorge, der ligger ved Alfama på toppen af en bakke med imponerende udsigt over byen. Det er også værd at besøge Mosteiro dos Jerónimos fra det 16. århundrede, der blev bygget til ære for Vasco da Gama's episke men rejse til Indien i 1498, nok lige så meget for at fremvise datiden velstand. Nyd også Lissabons spændende havnefront, med bl.a. mange gode fiskerestauranter.

Der findes næppe nogen europæisk hovedstad, der byder på et tilsvarende mix af charme, historie og seværdigheder. I kan helt enkelt finde alt i byen - sol, lys, varme, shopping, natur, historie, kultur, sport, strande, golf og gastronomi.

Centrum af Lissabon er forbløffende intakt og er præget af et bybillede, der så præcis ligesådan ud for 50 år siden, men på trods af dette er byen topmoderne i mange sammenhænge.

Vil I få er overblik over byen, så kan I benytte byens gamle og charmerende sporvogne. Tag fx sporvogn nr 28, der kører i en sløjfe mellem centrum, Alfama og fadokvarteret Bairro Alto. Tag også byens bjergbaner eller sågar elevatorer, der afhjælper de store højdeforskelle for byens indbyggere. Prøv fx en tur med Gustaf Eiffels elevator til Bairro Alto eller Elevador da Glória, der fører jer til Solar do Vinho do Porto (Portvins-instituttet), hvor I som noget unikt kan smage gamle Vintage Port´s i glas.

Lissabon har også lokale markeder, hvor der er mange røverkøb. Prøv "Feira da Ladra" - "lommetyvenes marked" - der er åbnet et par dage ugentligt i Lissabons gamle bydel .

Overnatning på Pousada de Lisboa.

Lissabon - Sagres (325 km)

I dag går turen sydpå, men hvis I ikke afhentede jeres udlejningsbil ved ankomsten til lufthavnen i Lissabon, så går turen først til udlejningsstedet.

Kør sydpå mod Sagres, Algarves mest syd-vestligt beliggende by med en beliggenhed ud til Atlanterhavet. Sagres har en stor historisk og maritim betydning, da det var her Henrik Søfareren havde sin navigationsskole. Han var som bekendt drivkraften i portugisernes kolonisering af verden, selvom han aldrig selv deltog på opdagelsesrejserne og det var herfra portugiserne sejlede ud mod den nye verden for 600 år siden. Nyd dagen i byens charmerende omgivelser.

I skal ikke snyde jer for en tur til Cabo de São Vicente - verdens ende - der ligger lige i nærheden af Sagres, og her finder I det europæiske kontinents sydvestligste punkt.

 

Overnatning på Pousada do Infante i Sagres
 

Sagres - udflugt til Estombar - Silves - Monchique (250 km)

Kør østpå mod Estombar, der ligger ca. 75 km fra Sagres, og på vejen til eller fra Estombar kan I besøge Monchique, en spa-by af romersk oprindelse.

Senere kommer I til Silves, der en gang var en rig og magtfuld by, men i dag er Silves en lidt søvnig by, der ligger ved udløberne af Serra de Monchique bjergene.

Næste stop er byen Alvor, der oprindelig blev bygget af kartagerne i år 436 e. Kr. og i dag er Alvor er i sig selv en labyrint af brostensbelagte gader og en sognekirke fra det 16. århundrede med en fin sengotisk port, med en rundbue og abstrakte blomstermotiver. Både ved Alvors strand og mod Portimão er der nogle vidunderlige gyldne sandstrækninger, og mest bemærkelsesværdig er den lille vig Praia dos Tres Irmaos med sine storslåede røde klipper. 

Videre til Lagos, der har har eksisteret som by i mere end 2.500 år, og i den periode været hjemsted for fønikerne, romerne og maurerne – som alle var interesserede i byen på grund af dens strategiske beliggenhed ved havet på hjørnet til Europa. Det var også herfra, at mange af Henrik Søfareren ekspeditioner satte sejl fra Lagos’ havn, og det var også herfra Vasco de Gama stævnede ud, da han tog mod vest og opdagede Brasilien.

I Lagos kan I besøge klippe-formationerne Ponte de Piedade , og byen Lagos er i øvrigt en af de byer på Algarve, hvor blandingen af hyggelig og uspoleret by går hånd i hånd med masser af dejlige hoteller og strande. Lagos er i sig selv en interessant by med en gammel historie.

På den kulinariske side kan I i de grønne bjerge i Algarves bagland kan man nyde en "Kylling Piri-Piri" (chilli), som er en af Algarves kendte retter. Og på den flydende side er Lagos er kendt for Muscatel-vine der produceres lokalt, og for brændevinen Aguardente de medronho, som laves på bær fra Jordbærtræet.

OBS: I Estombar har I inkluderet en vinsmagning hos vinproducenten "Quintas dos Vales", hvor I smager 4 af deres fremragende vine.

Overnatning på Pousada do Infante i Sagres.
 

Sagres - Évora (300 km)

Start dagen med en tur langs kysten og gør et stop i Albufeira, der har en superhyggelig gammel bydel. Her slanger snævre gader sig frem til byens centrale plads, der er dekoreret med træer og buske og omgivet af små, hyggelige fortovscafeer. Den gamle bydel rummer også mange restauranter og barer, så I kan her få stillet både tørst og sult. Og så har Albufeira desuden en fantastisk strand.

Kør videre nordpå gennem Alentejo regionen, der er karakteriseret ved store åbne vidder, kork-ege, oliventræer, vinmarker og store landbrugsarealer. Det er Portugals mest solrige og varmeste provins, og naturen varierer utrolig meget alt efter hvilken årstid, der er tale om. Det tidlige forår er grønt; i forsommeren bliver alt til stadighed mere og mere gult; i sensommeren er alt afbrændt; efteråret er brunt og i den korte vinter er landskaberne nøgne og ufrugtbare. Alentejo har spændende byer, masser af vinproduktion, uberørte strande, historiske monumenter, gamle fæstningsbyer, smuk natur og et meget spændende lokalt køkken. Det er også en tyndt befolket provins, så der er forholdsvis langt mellem seværdighederne.

Besøg Alvito med dets sengotiske slot fra 15. århundrede inden I fortsætter videre til Évora, der med sin middelalderlige og mauriske charme nu er et UNESCO Verdensarv samt medlem af "Most Ancient European Towns Network" . Besøg pladsen Praca do Giraldo, der bl.a. under den spanske inkvisition blev brugt til henrettelser, det romerske tempel, katedralen og Saö Francisco kirken med Capela dos Ossos (Chapel of the bones), som huset det berømte kapel med knogler og skeletter.

Den forhistoriske, muromkransede by Évora rejser sig op fra den enorme Alentejo-slette. Historien fortæller, at byen blev erobret fra maurerne i 1166 af en lovløs ridder, Gerald den Frygtløse, som besteg murene om natten på en stige af lanser. Senere blev Évora en populær residens for de portugisiske konger, men populariteten fortog sig efter Spaniens indlemmelse af Portugal i 1580.

I dag er byen et af de smukkeste steder, I kan besøge i hele Sydeuropa, med mange unikke attraktioner og UNESCO verdensarv.

Overnatning på Pousada dos Loios i Évora.
.

Évora - udflugt til Monsaraz, Vila Vicosa og Estremoz (100 km)

Kør til Reguengos de Monsaraz, der er en af Alentejos typiske middelalderbyer og omgivet af en beskyttende mur. Byen er et passende stop til en forfriskning og en frokost.

OBS: I Monsaraz har I inkluderet et besøg hos vinfabrikanten  "Herdade do Esporäo", hvor I kan smage to forskellige vine, hvorefter I har inkluderet en frokost på den lokale restaurant med det lækre Alentejo-køkken (ekskl. drikkevarer).

Efter frokost fortsætter I videre til Vila Vicosa med det fantastiske palads "Paço Ducal de Vila Viçosa" fra 1500-tallet. Det var her kongerne af Portugal i svundne tider tilbragte deres somre.

Herfra går turen til den historiske by Estremoz, der har været besat af både romere, visigotere og muslimer, hvilket forklarer de omfattende fortifikationer fra den 17. århundrede Byen har også et kæmpe marmorbrud.

Overnatning på Pousada dos Loios i Évora.

Évora - Palmela (150 km)

Kør  til den blå kyst (Costa Azul) der ligger syd for Tejo-flodens udmunding.

Kysten er en af Portugals mest storslåede med sandstrande så langt øjet rækker, dramatiske klipper, små romantiske bugter og utallige små fiskerbyer. Ved kysten kan I også besøge Setúbal, der med den gamle bydels krogede gader og pastelfarvede huse klart er en slentretur værd.

OBS: I Azeitão har I inkluderet et besøg hos vinproducenten "José Maria da Fonseca", hvor I kan smage 3 forskellige vine.

Overnatning på Pousada Castello de Palmela i Palmela
 

Palmela - afrejse Lissabon lufthavn (45 km)

Efter morgenmaden går turen retur til lufthavnen, hvor I efter at have afleveret jeres udlejningsbil fortsætter mod Danmark.

Eller - hvis I har fået lyst til at se mere af charmerende Portugal, så kan I tage et par ekstra dage i Lissabon og få et endnu tættere forhold til byen eller måske fortsætte op nordpå i landet mod Porto og de oplevelser der er undervejs.

I bestemmer og vi kan hjælpe jer med flere oplevelser i Portugal.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 16.365 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København-Lissabon retur
 • 7 hotelovernatninger i dobbeltværelse med morgenmad
 • Middag med Fado-show, en halv flaske husets vin og mineralvand i Lissabon
 • Guidet besøg med vinsmagning (3) på vingården "Quinta dos Vales" i Estombar/Algarve
 • Guidet besøg med vinsmagning (2) samt frokost (ekskl. drikkevarer) på vingården "Herdade do Esporão" i Monseraz.
 • Guidet besøg med vinsmagning (2) på vingården "José Martia da Fonseca" i Azeitão
 • 8 dages billeje gruppe C

 

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Turistskatter

Overnatninger på rejsen

 • 2 overnatninger på Pousada de Lisboa, Lissabon
 • 2 overnatninger på Pousada do Infante, Sagres
 • 2 overnatninger på Pousada dos Lóios, Évora
 • 1 overnatning på Pousada de Palmela, Palmela

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011