Serra da Estrela Natural Park

Portugals første og største naturpark

I den nordlige del af Portugal ligger Serra da Estrela Natural Park - den første naturpark og det største beskyttede område i Portugal. Området ligger ca. 200 kilometer sydøst for Porto. Snoede småveje leder jer igennem Serra da Estrela Natural Park, midt i Portugals største bjergkæde af samme navn. Her vil I opleve en masse forskelligartet natur. Fra de frodige dale og skovområder til toppen af bjergene, hvor I kan se enorme sten balancerer ovenpå hinanden.

Parken har så mange forskellige nuancer, at det virker som en sammensmeltning af flere forskellige naturområder. Der er et væld af vandrestier, der fx tager jer til toppen af parken, forbi vandfaldet Poço do Inferno eller gennem området ved Covão d'Ametade, hvor I kan gå rundt langs åen i det flotte landskab.

Et hul til jordens indre eller?

I kan også vælge at køre længere ned ad bjerget, hvor I kan vandre ud til Covao Dos Conchos. Synet der venter jer, var stort set ikke kendt, før nogle billeder gik viralt i 2016. Vandreturen ender ved en sø, hvor vandet falder ned i et stort, sort hul – det ser uhyggeligt ud og får virkelig sat fantasien i gang. Hullet og søen er faktisk menneskeskabt under opførelsen af den nærliggende vandkrafts værk i 1955. Det er en vandretur på lidt mere end to timer, så husk lidt snack og vand.

I kan også vælge at tage turen forbi selve dæmningen, Aproveitamento hidroelétrico de Lagoa Comprida – her bliver I belønnet med en smuk udsigt ud over parken.

Kommer I om vinteren, er der også et skisportsområde, hvor I kan bruge et par timer på at få genopfrisket jeres færdigheder på ski.

Christina fra butikken i Lyngby

Efter en lang dag i Serra da Estrela Natural Park er en overnatning eller to på Pousada Manteigas, lige hvad man har brug for.

Kort

Vis på kort