Bjergområdet The Quiraing på Isle of Skye

Vil du vandre i et af Skotlands smukkeste bjergområder?

Hvis du har set billeder fra Skotland, så har du helt sikkert set billeder af bjergområdet The Quiraing på Isle of Skye. Moder Natur har nemlig her skabt et helt formidabelt landskab, som du ikke finder magen til i resten af verden. Det er et af de absolut smukkeste steder på Isle of Skye; i hvert fald hvis du spørger os.

Området udgør toppen af bjergkæden the Trotternish Ridge, hvor du også finder mange andre af Skyes ikoniske naturfænomener. Vandreturen rundt langs de smukke bjergsider er dog ikke for sarte sjæle - den foregår nemlig helt ude på kanten af klipperne. Men udsigterne er absolut det hele værd. 

Inspiration

The Skye is the Limit

Allerede på vejen op til parkeringspladsen får du fornemmelsen af, at der venter dig en helt speciel oplevelse forude. Den smalle bjergvej, der arbejder sig op mod plateauet, byder på nogle vilde udsigter. Bjergene her er ikke bare rå og dramatiske. De er nærmest magiske. Sådan kan man i hvert fald godt føle det, når man stirrer ud over de forunderlige bjergformationer, der mest af alt ligner forstenede bølger. Alle er de dækket af et dybgrønt græstæppe, der giver landskabet et fløjlsblødt og drømmende udtryk.

Allerede fra starten af turen bliver øjnene spærret op. Lodrette bjergsider; lochs, der ligger som pytter mellem tinderne og sylespidse bjergsøjler - med navne som the Needle, The Table og The Prison - åbenbarer sig rundt om hvert hjørne. Dit kamera får travlt, kan vi love dig. Vandreturen skuffer ikke på et eneste tidspunkt.

Vandring i the Quiraing er ingen barneleg

Det første du dog skal vide, før du begiver dig ud i The Quiraing er, at du kommer til at gå helt ude langs klippekanten med lodret fald og helt uden afskærmning. Men det er noget af det, der gør naturoplevelserne i Skotland ekstra særlige. Naturen får lov til at stå helt for sig selv - og den kan bære det! Det kan måske lyde afskrækkende for nogen, men har du taget dine forbehold (i form af fornuftigt fodtøj osv.), så er The Quiraing et af de helt store højdepunkter på Isle of Skye. 

Det andet du skal vide er, at turen hele vejen rundt i loopet, der tager dig op over bjergplateauet, er på 6,8 km. Det lyder ikke af meget, men sæt i hvert fald 3 - 4 timer af, for det går langsomt fremad langs den stenede sti på bjergsiden. Og du vil gerne have god tid til at sidde og nyde udsigten undervejs. Der er også et mindre loop, der tager dig på en fin tur rundt i området og tilbage ad samme vej, som du kom. Denne tur tager i omegnen af 2 timer. Begge kræver en noget halsbrækkende klatretur på godt 15 meter meget stejlt op.

1 time eller 5 - det er helt sikkert besøget værd

Selv hvis du ikke har hele dagen - eller ikke vil klatre - skal du ikke holde dig tilbage fra at opleve området. Du kan sagtens gå et stykke og tage samme tur tilbage. Faktisk kan alle, store som små, være med på en tur, for ud over nærheden til kanten, så kræver det ikke meget mere end almindelig god fysik. En ting er sikkert; det er et absolut must, når din kør-selv-ferie går til Isle of Skye!


"Efter du har taget området ind, bør du fortsætte til dalen Fairy Glen, der ligger ved byen Uig. Det er endnu et magisk lille sted med søer, græshøje og eventyrlig stemning"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby  


 

Kort

Vis på kort