El Tren de Sóller

Tog Til Palma

En tur med Tren de Sóller er absolut en af øens bedste oplevelser. Fra Sóller går der tog til Port de Sóller og til Palma. Det er en karakteristisk smalsporsbane med en sporbredde på en engelsk yard ( 914 mm). Turen til Palma er en spektakulær tur over Sierra de Alfàbia og gennem 13 tunneller og syv broen. Strækningen er godt 27 km lang og tager ca. en time. Toget kører 4-5 gange hver dag

... eller Sporvogn til Port de Sóller

I 1913 blev Mallorcas først elektriske sporvogn indviet mellem Sóller og Port de Sóller. Turen er knap fem kilometer lang, og der er afgang ca. hver halve time i dagtimerne.

 

Inspiration

En togtur tværs over Mallorca

Rejsen begynder I Palma de Mallorca eller på Ferrocaril de Sóllers helt egen banegård, et klenodie fra 1912. Toget er næsten lige så gammelt, og forekommer pladserne på de hårde træsæder umagelig, kan du stille dig ud på den åbne platform med svungne smedejernsgelændere - med den fart er der ingen risiko for at falde af.

Turen fører op over Tramuntana-bjergene, gennem tunneler og over broer, og når den sidste stigning er passeret, og Sóllerdalen åbner sig med duften fra millioner af lysende gule citroner og orange appelsiner, glemmer du alt om togets stive komfort. Smag på frugten – som en kraftig juice på Sóllers hyggelige torv, som hjemmelavet is i boden ved siden af, eller køb en pose fuld af fristende frugter i Sóllers fine gamle torvehal.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Mallorca