Tag på antik togtur til Sóller

Her har du Mallorcas nok hyggeligste oplevelse

Har du lyst til en hyggelig dagsudflugt fra Palma de Mallorca? Eller vil du blot opleve de mægtige Tremuntana-bjerge nord for byen uden at skulle sætte bilen i sving? Så skal du hoppe ombord på El tren de Sóller, der kører fra Palma til den idylliske bjergby Sóller i appelsindalen 27 kilometer nordpå. Turen foregår i en charmerende antik& sporvogn og tager dig på en spektakulær rejse over Sierra de Alfàbia og gennem 13 tunneller og syv broer. Alt sammen på blot en times tid.

En tur med Tren de Sóller er, hvis du spørger os, absolut en af Mallorcas bedste oplevelser.

 

Inspiration

En togtur tværs over Mallorca

Rejsen begynder I Palma de Mallorca eller på Ferrocaril de Sóllers helt egen banegård, et klenodie fra 1912. Toget, der kører på en karakteristisk smalsporsbane med en sporbredde på en engelsk yard ( 914 mm), er næsten lige så gammelt. Forekommer de gammeldags, hårde træsæder umagelig, kan du stille dig ud på den åbne platform med svungne smedejernsgelændere - med den fart toget skyder er der ingen risiko for at falde af.

Turen fører op over Tramuntana-bjergene, gennem tunneler og over broer, og når den sidste stigning er passeret, og Sóllerdalen åbner sig med duften fra millioner af lysende gule citroner og orange appelsiner, glemmer du alt om togets stive komfort. Smag på frugten – som en kraftig juice på Sóllers hyggelige torv, som hjemmelavet is i boden ved siden af, eller køb en pose fuld af fristende frugter i Sóllers fine gamle torvehal.

Toget kører 4-5 gange hver dag og koster omkring 32 Euro (2022-priser), så der er rig mulighed for at få en dejlig dag i Tramuntana-bjergene.

Vil du have flere tips til oplevelser på Mallorca? Så tjek vores mange anbefalinger


"Har du ikke fået nok togtur? I 1913 blev Mallorcas først elektriske sporvogn indviet mellem Sóller og havnen længere nede Port de Sóller. Turen er knap fem kilometer lang, og der er afgang ca. hver halve time i dagtimerne"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort