Parador de León - Hostal San Marcos, León

En parador i en af landets markante renæssancebygninger

Parador de León - Hostal San Marcos, León
Parador de León, Hostal San Marcos ligger i en af de mest ikoniske Parador bygninger, og er af landets vigtigste bygninger fra den spanske renæssance. Byggeriet blev begyndt i 1515 og opført for at huse det vestlige hovedkvarter for Sankt Jakobs militærorden.

Stedet har været sæde for Santiago-ordenen, og her blev etableret en miniby med boliger, kirke, kloster, haver, lagerhuse, stalde, vinkælder og fængsel. Det var også her ordenens brødre tog sig godt af de forbipasserende pilgrimme, mens dens riddere deltog i generobringen af den spanske halvø fra maurerne.

Det er nogle af tidens mest prestigefyldte arkitekter og billedhuggere, der står bag klosteret og kirken, og bygningerne har været vidne til mange markante episoder i den spanske historie. Her har været ordenens kapitelsmøder, fængsel for markante spanske personligheder samt tragiske perioder som fx under den spanske borgerkrig, hvor her var en fangelejr.

Hostal San Marcos er i dag fortsat et sted, der tager imod rejsende fra hele verden - nu som et Parador-hotel. Parador de Leon er i dag renoveret og tilpasset til en funktion som et hotel næsten i et museum. Her er 195 værelser fra dobbeltværelser til suiter, og alle udstyret med moderne bekvemmeligheder.

 

Fra 855 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Unik overnatning

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

Restaurant rey don sancho

Parador de León - Hostal San Marcos er ikke kun et ikonisk overnatningssted, da der her naturligvis også bydes på forplejning til stedets gæster. I kan vælge at besøge Paradorens cafeteria, der ligger i et indre atrium, hvis loft er smykket med et imponerende maleri af maleren Lucio Muñoz eller tage lidt bedre tid og nyde maden på Paradorens restaurant.

Restaurant Rey Don Sancho

Fra bordet i den elegante restaurant kan I nyde udsigten over Bernesga-flodens bredder og bogstavelig talt få appetit af stedets omgivelser.

Køkkenet på Restaurant Rey Don Sancho er baseret på det varierede traditionelle køkken i León tilsat et moderne twist. På menukortet finder I berømte lokale produkter og specialiteter som tørret oksekød cecina og Leóns blodpølse, saltet kød, pølser og lokale oste. Kombinerer I det med en lokal vin, så er succesen hjemme.

Galleri

Kort

Vis på kort

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011