Storbyferie i Madrid

Lev livet i Madrid

I Madrid lever du livet både nat og dag. Når du rejser Spaniens hovedstad handler bare om at følge den levende puls i byen. Om dagen kan du fx nyde El Greco på kunstpaladset Museo del Prado eller gøre et kup på El Rastro markedet, inden du slapper af i den grønne El Ritero park.

I de hede aftentimer sidder du på en tapasbar eller en vinbar og fordøjer dagens mange indtryk, inden du måske fortsætter ud i nattelivet til de sene nattetimer.

Her kan du hurtigt bestille fly og et godt, centralt hotel, så du bare skal koncentrere dig om udforske Madrid.

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Rokoko-kineserier i Palacio Real

I den vestlige del af Madrid finder du det imponerende kongeslot Palacio Real. Hvis du har hang til overdådig pomp og pragt er det her, du skal tage hen, når du rejser til Madrid. Gå først en runde eller to på Plaza de Armas ude foran slottet og nyd den storslåede arkitektur. Inden for kan du senere beundre alt fra tronsal, banketsal, apotek, våbensamling og ikke mindst Gasparini-gemakket med de overdådige rokoko-kineserier. I dag bruger den spanske kongefamilie i øvrigt kun Kongeslottet ved officielle lejligheder.

Kultur

1,2,3 fantastiske museer i Madrid

I den østlige del af byen finder du hele tre museer, der vil få dig til at spærre øjnene op, når du rejser til Madrid. Kunstpaladset Museo del Prado byder dig velkommen med en perlerække af spanske, flamske og italienske malerier. Nyd bl.a. El Greco, Goya og Velazquez.

Skråt over for Museo del Prado finder du den private kunstsamling Museo Thyssen-Bornemisza med værker af Gaugin, Hopper, van Gogh og Picasso. Rosinen i pølseenden er det dynamiske kunst- og kulturhus Centro de Arte Reina Sofia, hvor du bl.a. kan fordybe dig i Picassos verdensberømte Guernica-maleri med motiv fra 2. Verdenskrig.

4 anderledes oplevelser i Madrid

  • Plaza de Toros de Las Ventas – en af de smukkeste arenaer i Spanien. Sæson fra maj til oktober. I det tilhørende museum får du de store matadorers historie. Og tyrenes.
  • Plaza Mayor – sæt dig på en fortovscafé og nyd den store smukke plads i hjertet af Madrid.
  • Fodbold på Bernabeu – sande fodboldelskere rejser alene til Madrid for at se en kamp med byens fodboldstolthed Real Madrid.
  • Tag en dagsudflugt fra Madrid til den mageløse by Toledo.

Spisesteder

Spis tapas til du segner i Madrid

Når du rejser til Madrid finder du et væld af restauranter, caféer og tapasbarer, der trakterer dig med det bedste af det bedste fra det spanske køkken. Særligt tapas er en nydelse, som du kan gentage igen og igen i Madrid. På tapasbarerne kan du nemlig sammensætte de mange små retter i en uendelig variation, som vil fryde selv de mest krævende smagsløg.

Prøv fx calamares fritos (friturestegte blæksprutteringe), grillede rejer, spansk æggeomelet eller stegte kartofler med chili. Til de mere eksotiske tapas hører sesas (lamme- eller kalvehjerne), morcilla (sort blodbudding) og ikke mindst criandillas (tyretestikler).

Picnic i El Retiro - Madrids grønne åndehul

El Retiro parken er det store grønne åndehul midt i Madrid. Parken er det perfekte sted til en hyggelig picnic eller en afslappende gåtur i det grønne, hvis du trænger til et break fra de mange spændende storbyoplevelser på din rejse til Madrid.

El Ritero er mødested for joggere, nyforelskede par, spåkoner og familieudflugter. Her kan du samle appetit på en sejltur i en lejet robåd på Estanque søen. Eller du kan besøge Krystalpaladset og Rosenhaven eller sætte dig og nyde et måltid på en af parkens udendørscaféer.

Shopping

Søndagsmarkedet El Rasto

Når du rejser til Madrid kan du besøge det store udendørs marked El Rastro, hvor der altid er liv og glade dage ved boderne om søndagen. Hvis du bruger et par timer på at snuse rundt kan du her finde alt fra kasserede kærlighedsbreve, læderjakker, cd’ere, køkkenudstyr, nye møbler, tøj og gamle postkort.

Du kan sagtens gøre et godt køb på El Rastro i Madrid. Ellers er det også en dejlig oplevelse bare at gå og betragte mylderet af handlende, lokale madrilenos og turister.

Kontakt