Byer i Sydafrika

Fem forskellige byer i Sydafrika

Sydafrika byder på flere spændende byer med hver sine unikke karaktertræk. Pulserende Cape Town forfører med et vidunderligt smukt bagtæppe af klipper, der majestætisk rejser sig op fra Atlanterhavet. Den tidligere britiske koloniby Port Elizabeth sætter trumf på med lækre, langstrakte sandstrande. Durban er et lille stykke Indien, hvor stærke krydderier og rickshaws bidrager til byens særlige charme. Og kontrastrige Johannesburg giver dig det moderne Sydafrikas kulturelle diversitet serveret i en appetitlig størrelse.

Udvalgte byer

Vis på kort

Cape Town

En boblende storby med en helt fantastisk beliggenhed

Cape Town - hele verden i samme by

Oprindelig kun en handelsstation for søfarende på vej til Østen, men i dag en boblende international storby, der med sin gastronomi, cafeer, musik og teaterliv gerne vil blande sig med de største. Afrikas New York, Paris eller London, men med en blanding af kulturer, folkeslag og religioner, du ikke finder andre steder. Her er hele verden samlet.

Johannesburg - guldets by

Sydafrikas økonomiske krumtap og industrielle kraftcenter blev grundlagt ovenpå rige guldårer sidst på 1800-tallet. Hovedstad i provinsen Gauteng, der er Sydafrikas mindste, men også folkerigeste med små ni millioner mennesker på et område, der kun udgør det halve af Danmark. En storby med skyskrabere, god infrastruktur, fine motorveje og et godt udgangspunkt for rundture til resten af landet.

Durban - de indiske sukkerarbejdere

Durban er anderledes. Her er vi halvvejs i Indien. Stærke krydderier, curries, en rickshaw eller to langs stranden. Her slår det indiske befolkningselement igennem. De kom som gæstearbejdere i 1800-tallet for at arbejde på de store sukkerplantager. De er blevet lige siden. Inderne præger bybilledet omkring Victoria Street Market og Juma-moskeen for enden af den gennemgående gade Commercial.

Pretoria - den gamle hvide højborg

Pretoria var tidligere en tom og kedelig by. Under apartheid var det det eneste byområde i Sydafrika med hvidt befolkningsflertal. I dag en multikulturel by med voldsom tilflytning, både af sorte, der ikke måtte komme der tidligere og internationale diplomater. Det har skabt liv og glæde. De 70.000 jacarandaer, der kanter gaderne, står næsten endnu smukkere end tidligere, når de tusindvis af lilla blomster springer ud hvert forår i oktober.

Port Elizabeth - knudepunkt for udflugter

Port Elizabeth er Sydafrikas femtestørste by og centrum for et stort industrielt opland, hvor der ikke mindst produceres biler. Bortset fra stranden er byen ikke voldsom interessant. Derimod ligger den godt som udgangspunkt for en række fine udflugter til nabobyer inde i landet og langs kysten, der byder på alt fra kunst og surfing til safariparker med masser af elefanter og en række andre vilde dyr.