Storbyferie i Prag

Storbyferie i magiske Prag

Tag på storbyferie til Prag, der regnes for en af verdens smukkeste byer med utallige seværdigheder og masser af charme. Du kan opleve museer og kunstsamlinger, teatre og storslåede koncertsale. Byens 9 bakker byder på fantastiske udsigtspunkter. Floden Moldau løber igennem Prag, og øerne og bugtningerne tilfører byen liv og charme. 

Gå aftentur på Karlsbroen i brolygternes skær, se et teaterstykke på en af byens berømte scener og slut dagen af med et godt glas tjekkisk fadøl på en hyggelig ølstue. En storbyferie i Prag er lig med velbehag og store oplevelser. 

Hos os kan du bestille fly og et godt, centralt hotel, så du bare skal koncentrere dig om de mange spændende oplevelser i byen.

Det kan du glæde dig til i Prag:

 • Gå gennem Prags gamle bydel med en god kop kaffe i hånden
   
 • Besøg den majestætiske borg i Prag, som er en af verdens største borge
   
 • Se de farverige små huse på Den Gyldne Gade (Zlatá Ulicka på tjekkisk(
   
 • Besøg de forskellige museer - fx legetøjsmuseet eller Nationalgalleriet

Bestil din storbyferie nu:

Søg og bestil online

Søg og bestil din storbyferie

Priseksempler på hoteller i Prag de kommende måneder

• Hotelpriserne er pr. værelse for 2 personer - bemærk antal nætter kan variere
• Hotelpriserne er fra vores kunders søgninger den sidste uge

Seværdigheder i Prag

Karlsbroens aftencharme

Blandt de mange broer i Prag er Karlsbroen over Vltava-floden utvivlsomt en af de smukkeste og mest stemningsfulde. På din storbyferie i Prag bør du unde dig selv en gåtur over Karlsbroen om aftenen, når turiststrømmen er væk og det svampede lys fra brolygterne indhyller floden og broens religiøse statuer i afdæmpet mystik. I hver ende af den 520 m lange bro står et mægtigt gotisk brotårn, der danner indgangsporten til henholdsvis Malá Strana- og Staré Mesto-bydelen i Prag.
 

4 anderledes seværdigheder i Prag

 • Dancing House, Prag. Arkitekten Frank O. Gehry står bag den særprægede bygning, der er inspireret af Fred Astaire og Ginger Rogers. En moderne kontrast til den klassiske arkitektur i Prag.
 • Franz Kafka Museum, Prag. Se førsteudgaver, breve og fotografier af den verdensberømte forfatter, der blev født (1883) og begravet (1924) i Prag.
 • Den gamle jødiske kirkegård, Prag. En bemærkelsesværdig kirkegård med flere tusinde gravsten, da folk her blev begravet oven på hinanden pga. pladsmangel.
 • Jazzfestival, Prag. Jazzfreak? Så hold din storbyferie i Prag i oktober, hvor Prag er vært for International Jazzfestival, der tiltrækker de store verdensnavne.
   

Knödel og kølige fadøl i Prag

Om aftenen - efter en hel dags slentren rundt i Prags charmerende gader - finder du sikkert ind på en hyggelig ølstue eller en restaurant, hvor du kan hvile benene og stille tørsten og sulten til rimelige penge. Prag er dog ikke vegetarernes paradis, selvom det nok lader sig gøre at bestille en fornuftig vegetarret. I Prag står der ofte gode, veltilberedte kød-måltider på menuen. Knödel med kartofler, oksekød, hvid sovs og tranebær er en klassiker, du med garanti får mulighed for at smage på din storbyferie i Prag.

Kultur

Dukketeatre og Laterna Magika i Prag

På din storbyferie i Prag har du mulighed for teateroplevelser ud over det sædvanlige! Vælg fx en dukketeaterforestilling eller en sort teater-forestilling, hvor mørkklædte skuespillere flytter rundt på farverige genstande på en mørk scene og derved skaber en fantastisk visuel teateroplevelse. I Nationalteatret i Prag finder du også det eksperimenterende Laterna Magika-teater, der er verdensberømt for sine forestillinger, som blander skyggespil, ballet, skuespil og pantomime.
 

Populære teatre i Prag

 • Laterna Magika, Sproget er ikke en barriere i dette berømte avantgardeteater. Forestillingerne består af fagter og mimik tilsat flotte lys- og lydeffekter. Teateret har opnået stor anerkendelse og er derfor en populær turistattraktion, når du rejser til Prag.
 • Nationalteatret (Národní Divadlo), Ved siden af Laterna Magikas moderne glasbygning, finder du det tjekkiske Nationalteater, som er en stor kontrast med dets renæssancebygninger og scenestil. På Nationalteatret spilles der primært originale tjekkiske værker.

Museer i Prag

 • Nationalmuseet indeholder naturvidenskabelige og historiske samlinger.
 • Klementinum er Tjekkiets nationalbibliotek.
 • Nationalgalleriet (Národní galerie v Praze), kunstmuseum.

Shopping

Shopping i Prag

På din storbyferie i Prag kan du shoppe bøhmisk glas og porcelæn, trælegetøj samt tjekkisk kunsthåndværk og antikviteter. Mange af de bedste butikker ligger i centrum af Prag - særligt omkring Václav-pladsen - så det er let og overskueligt at shoppe i Prag. 

Mad og drikke

Smag på Prags øl

Staré Mesto byder på en masse lækre spisesteder. Her finder du alt fra fine restauranter til charmerende fortovscaféer, når du rejser til Prag.

Øl er Tjekkiets nationaldrik og Prags indbyggere er entusiastiske øldrikkere. Hvis du påskønner god øl, så er Prag det helt rigtige sted at nyde det. Du kender sikkert allerede tjekkiske ølnavne som Pilsner Urquell og Budejovický Budvar (den oprindelige Budweiser).

I Prag kan du lære mange hundrede velsmagende ølsorter at kende, også de mere sjældne såsom kaffeøl, kirsebærøl og vaniljeøl. I Prag har du mulighed for at besøge de stemningsfulde bryggerirestauranter, hvor der bydes på frisktappet øl og altid er plads til en ekstra streg på tjenerens regning.

Parker og haver

Charmerende parker i Prag

Kampa-øen
Kampa-øen er en romantisk ø, også kaldet "Prags Venedig". Stedet er forbundet med en masse legender og historier. Fra siden af Karlsbroen fører nogle lidt gemte trapper dig væk fra menneskemylderet og ned til en oval plads, hvor du kan hygge, hvis du bestiller en af de billige rejser til Prag.

Petrín-bjerget
Prags største park ligger på vestsiden af Vltava, ikke langt fra byens centrum. Tag kabinebanen op ad bakken, hvis du ikke vil give dig tid at trave til toppen. Her ligger observatorium Štefánikova hvezdárna, en spejllabyrint og Petríns udsigtstårn - også kaldet Prags lille Eiffeltårn.

Letná-parken
Herfra kan du nyde en flot udsigt over det gamle Prag og den grønne park danner en perfekt ramme om en picnic eller lille forfriskning.

Skal vi hjælpe dig med din storbyferie?

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011