5 oplevelser for børn i Harzen

Herlige Harzen for hele familien

Harzen er som designet til børneoplevelser på kør-selv-ferien og områdets natur inviterer på adskillige aktiviteter og store oplevelser i naturen. Tag poderne med på et underjordisk eventyr i gamle miner eller i en af områdets drypstenshuler. Eller tøf afsted i et damplokomotiv i 1.141 meters højde. Harzen er herlig og mulighederne for store oplevelser er mange. Se vores fem bud på familieoplevelser på din kør-selv-ferie.

Vi anbefaler

Se Harzen fra et damplokomotiv

Damplokomotiv i Brocken, Wernigerode

 

Tag en tur med en smalsporsbane, fx det dampdrevne tog til Harzens højeste bjerg, Brocken. Turen starter i stemningsfulde Wernigerode, hvorfra det gamle damplokomotiv kommer på hårdt arbejde, når det snor og pruster sig op ad sporene til toppen i 1.141 meters højde.

Et fascinerende indblik i underverdenen

Drypstenshule

 

Besøg en drypstenshule, fx i Bad Grund, Rübelang eller Elbingerode. Baumannshöhle i Rübeland åbnede for offentligheden helt tilbage i 1649, og giver de besøgende et fascinerende blik ind i en gemt underverden af smukke drypstensformationer. Her mærker man tydeligt et ekko fra fortiden.

Et godt sug i maven

St. Andreasberg, Harzen

 

Prøv den 550 meter lange "rutsjebane" ved St. Andreasberg. Der er tale om en bobslædebane, som også kan bruges om sommeren. De 130 meters højdeforskel giver dig et godt sug i maven.

Besøg en gammel mine

Bergbaumuseum Rammelsberg i Goslar, Tyskland

 

Tag en tur til minen ved Bergbaumuseum Rammelsberg, der har været i uafbrudt drift i over 1.000 år. Flere metaller er blevet udvundet af det 635 meter høje Rammelsberg, blandt andet sølv og kobber. Driften ophørte i 1988, og minen er nu en del af UNESCOs verdensarv.

Nordtysklands længste svævebane

Wurmbergseilbahn, Braunlage, Tyskland

 

Prøv Wurmbergseilbahn, Nordtysklands længste svævebane. Turen på 2,8 kilometer går fra byen Braunlage til bjerget Wurmbergs top, der med sine 971 meter kan kalde sig det højeste punkt i Niedersachsen. Banen kører både sommer og vinter.

Kort

Vis på kort

Oplev Harzen - skab din egen historie