Bjergbyen St. Andreasberg

Vil du gå på Europas måske stejleste gade?

Langs byens stejle gader står kulørte træhuse og læner sig venskabeligt op ad hinanden. St. Andreasbergs, blot små to timers kørsel sydøst for Hannover, er den højest beliggende by i Harzen - alene inden for byens grænser spænder højdeforskellene fra 600 til 900 meter. Den stejleste gade hedder Herrenstrasse - og den kræver ret gode ben. Nogle hævder, at den med sin stigningsprocent på 22 er Europas stejleste gade!

 

Inspiration

Vandring omkring St. Andreasberg

St. Andreasberg ligger lige på kanten af Nationalpark Harz, hvor der er både skov, klipper og dale, og frem for alt en klar og frisk bjergluft, som du herhjemme kun kan drømme om. Byen er et perfekt udgangspunkt for korte og lange vandreture. Er du mere til lidt vildere aktiviteter på din kør-selv-ferie til Harzen, så kan du også shoppe til vildere sportsgrene som klatring, og du finder både lækkert fritidsudstyr på butikkernes hylder foruden masser af inspiration, gode råd og kursustilbud. 

Du kan købe vandrekort på turistkontoret og nationalparkhuset i St. Andreasberg. Men det er faktisk kun nødvendigt til de lange vandreture, da det meste er velafmærket. Der er omkring 200 km afmærkede vandrestier rundt om byen og du kan være sikker på at kunne få noget at spise og drikke undervejs. Der er aldrig langt til et Gaststätte - nogle af dem har endda den særlige charme, at det kun er folk til fods, der kan komme dertil. I øvrigt er der også en Nordic-Walking-park i St. Andreasberg med tre forskellige ruter. Det er det, vi herhjemme kalder stavgang, og i Tyskland er det i høj grad en folkesport for alle aldre. Så tag bare stavene med.

St. Andreasberg for barnlige sjæle

Hvad med en tur på sommerkælkebakken på Matthias Schmidt-bjerget i St. Andreasberg? Fra St. Andreasbjerg by kommer du let og bekvemt til vejrs med stolelift. Turen ned er godt en halv kilometer lang, og kælkebakken har et niveaufald på 130 meter, så det går hurtigt, men det er ikke farligere, end at børn kan godt være med.

Er du til leg i trætophøjde, så er naturlegepladsen Hochseilgarten i St. Andreasberg stedet. Her lærer du at bevæge dig rundt ad skrøbelige broer og finurlige fritsvævende klatrestier og tove.

Kort

Vis på kort