Byen Heidelberg

Romantiske Heidelberg

Den pragtfulde by Heidelberg, der ligger mellem Neckar-floden og Odenwald-skoven, byder på romantiske omgivelser omkring den gamle bro og slottet samt et overvældende udbud af kultur og underholdning, hvor I end vender jer hen. Og byen lokker også med et herligt lokalt køkken, selv om nogen af jer måske vil finde det lidt for bastant. 

Det første I ser, når I ankommer til Heidelberg, er slottet, der troner på en bakketop over den gamle bydel. Sammen med den gamle bro er det nogle af Tysklands mest imponerende seværdigheder, og i højsæsonen kan der være mange turister. I centrum af Heidelbergs gamle bydel er Marktplatz med et af byens mange smukke springvand, omgivet af storslåede huse, caféer og små skønne butikker. Lige om hjørnet ligger Kornmarkt, der af mange anses for at være byens smukkeste plads. Heidelbergs Universitet er Tysklands ældste og har gennem tiderne tiltrukket de bedste akademiske tænkere. Og i dag ser man stadig de mange hyggelige gamle studenterbarer. 

Efter Anden Verdenskrig overtog den amerikanske hær kontrollen over Heidelberg, hvor den blev hovedkvarter for de amerikanske væbnede styrker i Europa. Byen havde undgået krigens bombardementer, delvist fordi General Patton holdt så meget af den. Idag kan I nyde en charmerende og historisk by med masser af liv og humør.
 

 

Kort

Vis på kort