Gustav Adolf Stabkirche - Hahnenklee

Den norske stavkirke

I den lille ferieby Hahnenklee kan I besøge den mere end 100 år gamle "Gustav-Adolf-Stabkircke", der på en enhver måde ligner en norsk stavkirke. Kirken blev bygget efter norsk forbillede på bare 10 måneder fra 1907-1908. Lokale håndværkere brugte gran fra de omkringliggende skove som byggemateriale, hvilket gjorde den en del billigere at opføre end den oprindeligt planlagte neo-gotiske murstensbygning. 

Stavkirken er med sine 240 pladser større end de norske stavkirker, og de relativt store vinduer slipper meget lys ind i kirken. Indvendigt adskiller kirkens sig yderligere fra de norske stavkirker, idet alteret er designet i jugendstil med elementer af byzantinsk kunst, som var populær på tidspunktet for opførelsen. 

Udover gudstjenester for byens borgere afholder kirken både orgel- og klokkespilskoncerter.  

Anbefalet af Hanne, Rejsespecialist Lyngby

Jeg har mange steder, jeg kalder mine favoritter. USA er simpelthen et land med utallige muligheder. Storbyerne San Francisco, New York, Washington D.C. og så er der nationalparkerne - især Yosemite slog benene væk under mig. Vietnam, fordi landet er så anderledes, så smuk og fordi befolkningen er utrolig søde.

Kort

Vis på kort

Oplev Harzen - skab din egen historie