Kulturbyen Weimar

En tur blandt UNESCO-bygninger og barokslotte

Logo - I samarbejde med Thüringen

Hvis du er interesseret i arkitektur, litteratur eller bare elsker at gå på opdagelse i historiske byer, så må du ikke gå glip af et besøg i kulturbyen Weimar på din kør-selv-ferie i Thüringen. I byen, der siden 1998 har været på UNESCOs Verdensarvsliste, kan du gå i fodsporene på tyske litterater som Goethe, Nietzsche og Schiller. Også arkitektonisk er Weimar spændende, da det var her, arkitektur- og designskolen Bauhaus blev grundlagt i 1919. Og hvis du stadig ikke har fået nok, så besøg byens slot, der hører til blandt de smukkeste barokslotte i Europa.

Ja, der er ingen tvivl om, at Weimar er en kulturby i særklasse

Inspiration

En kulturel perle

Weimar må siges at være en sprudlende kulturby! Som nævnt finder du her et væld af UNESCO-beskyttede bygninger, men det er måske især byens rolle i den europæiske åndshistorie, der gør den til noget helt specielt. En lang liste over historiske personer som Goethe, Schiller, Nietzsche og Bach har boet i byen i kortere eller længere tid. Tager du en kort rundvisning i byens centrum - måske med en eGuide fra turistinformationen - vil du få en fornemmelse af deres indflydelse på byen og åndslivet.

Værd at se er Herder-kirken med Cranachaltar, Goethes Havehus i Parken an der Ilm, Schloss und Park Belvedere samt Herzogin-Anna-Amalia-Bibliothek eller Liszthaus.

Holder du af moderne design kan du besøge Haus Hohe Pappeln, et kunstværk af Henry van de Velde, Bauhaus-museet, der blev åbnet i april 2019, samt det såkaldte Neues Museum lige overfor. Navnets forvirrer dog lidt, da Neues Museum beskæftiger sig med udviklingen af kunst og design som ultimativt førte til grundlæggelsen af Bauhaus i Weimar i 1919.

Og så er Weimars centrum særdeles hyggeligt med flotte torve og pladser og mange gode og hyggelige restauranter og bierstuber.

Vil du opleve flere af Thüringens charmerende byer? Så besøg også Erfurt og Eisenach på din kør-selv-ferie.

Buchenwald-mindesmærket

Et af byens betydningsfulde monumenter er Buchenwald-mindesmærket, der blev rejst for de, som blev holdt fanget i den nazistiske koncentrationslejr Buchenwald mellem 1937 og 1945. Mere end 250.000 sad fængslet der, og over 50.000 af dem døde. Mindesmærket ligger 15 minutters kørsel fra byen, og der kører en bus fra byens centrum til stedet hver time. Buchenwald minder os om et af de mørkeste kapitler i Tysklands og Europas historie.

Kort

Vis på kort