Löwernes Braunschweig

Den Moderne middelalderby

Siden Braunschweig blev grundlagt af Heinrich der Löwe i middelalderen er Braunschweig gennem mange århundreder blevet formet af adelsslægten Welfen og ikke mindst Hanse-forbundet. Middelalderen kan opleves i Braunschweig i de krogede gader i Magniviertel med små bindingsværkshuse eller på Burgplatz med dens imponerende bygninger, ligesom den urbane livsstil også kan opleves i den pulserende shoppingby i Harzen. 

Arkitektur af international klasse møder man på Ackerhof, en lille plads i kvarteret Magniviertel. Her kan man beundre det noget særprægede Happy-Rizzi-Haus af kunstneren James Rizzi fra USA, og lige ved siden af ligger Tysklands formentlig ældste bindingsværkshus. Modsætninger, der er typiske for Braunschweig. Middelalder versus det moderne.

Herzog Anton Ulrich-Museum er et af de ældste museer i Europa og et af de vigtigste kunstmuseer i Tyskland. Her kan I nyde kunst på højeste niveau og listen over kunstnere, der er repræsenteret i samlingen, lyder som kunsthistoriens blå bog: Rubens, Rembrandt, Vermeer, Cranach, Dürer, Holbein, Goya, Beckmann og Picasso. Om eftermiddagen kan I udforske byens grønne oaser på en idyllisk sejltur på Oker-floden.

Tag gerne en udflugt formiddag eller eftermiddag til Wolfenbüttel, en smuttur på ca. 25 km frem og tilbage.

Kort

Vis på kort