Löwernes Braunschweig

Den Moderne middelalderby

Siden Braunschweig blev grundlagt af Heinrich der Löwe i middelalderen er Braunschweig gennem mange århundreder blevet formet af adelsslægten Welfen og ikke mindst Hanse-forbundet. Middelalderen kan opleves i Braunschweig i de krogede gader i Magniviertel med små bindingsværkshuse eller på Burgplatz med dens imponerende bygninger, ligesom den urbane livsstil også kan opleves i den pulserende shoppingby i Harzen. 

Arkitektur af international klasse møder man på Ackerhof, en lille plads i kvarteret Magniviertel. Her kan man beundre det noget særprægede Happy-Rizzi-Haus af kunstneren James Rizzi fra USA, og lige ved siden af ligger Tysklands formentlig ældste bindingsværkshus. Modsætninger, der er typiske for Braunschweig. Middelalder versus det moderne.

Herzog Anton Ulrich-Museum er et af de ældste museer i Europa og et af de vigtigste kunstmuseer i Tyskland. Her kan I nyde kunst på højeste niveau og listen over kunstnere, der er repræsenteret i samlingen, lyder som kunsthistoriens blå bog: Rubens, Rembrandt, Vermeer, Cranach, Dürer, Holbein, Goya, Beckmann og Picasso. Om eftermiddagen kan I udforske byens grønne oaser på en idyllisk sejltur på Oker-floden.

Tag gerne en udflugt formiddag eller eftermiddag til Wolfenbüttel, en smuttur på ca. 25 km frem og tilbage.

Anbefalet af Hanne, Rejsespecialist Lyngby

Jeg har mange steder, jeg kalder mine favoritter. USA er simpelthen et land med utallige muligheder. Storbyerne San Francisco, New York, Washington D.C. og så er der nationalparkerne - især Yosemite slog benene væk under mig. Vietnam, fordi landet er så anderledes, så smuk og fordi befolkningen er utrolig søde.

Kort

Vis på kort

Oplev Harzen - skab din egen historie