Naturskønne Oberes Mittelrheintal

UNESCO’s øvre Rhin-dal

Byerne Bingen og Assmannshausen står som den sydlige port til Oberes Mittelrheintal, som betyder ”Midtøverste Rhindal”, som strækker sig hele vejen til Koblenz. Dalen har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2002. Naturens skønhed, de overvældende panoramaudsigter og den unikke tæthed af slotte og paladser, som tårner sig op over de solbelyste vinmarker, gør dalen til et af de største turistmål i Europa i dag.

Den stejle Lorelei-klippe har altid været et symbol på Rhin-romantikken i dalen. Legenden siger at en smuk flodhavfrue svømmede med sit gyldne hår her – et syn, der distraherede mange flodbådejere så meget, at de og deres skibe på sejlede klippen og sank. Oberes Mittelrheintal og dens romantiske små byer og vinlandsbyer, på begge sider af bredden, udforskes bedst fra skibene – måske endda ombord på den sidste overlevende hjuldamper på Rhinen, "Goethe". Du kan også udforske de smukke områder via de mange vandrestier som f.eks. Rheinburgenweg eller Rheinsteig.

I Koblenz ender dalen ved Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Dette fascinerende punkt ses bedst fra Koblenz' svævebane. Selvom denne svævebane ikke er en del af UNESCOs verdensarv, bør du ikke gå glip af turen over Rhinen op til Ehrenbreitstein-fæstningen.

Kort

Vis på kort