Rejser til Berlin

Berlin er energisk, dynamisk und sehr gut!

 

Rejser du til Berlin, vil du hurtigt opdage, at byen hører til blandt eliten af verdens storbyer. Berlin er en hovedstad med en super høj puls. 

Kast dig ud i det enorme udbud af smarte indkøbsscentre, teatre, koncerter, natklubber, restauranter, trendy caféer og ikke mindst en forrygende og nyskabende arkitektur. Og så er der alle de interessante museer - eller hvad med en guidet tur under Berlins travle gadeliv?

Én ting kan vi love dig - du rejser helt sikkert tilbage til Berlin, når du først har været her én gang.

Se filmen

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Berlin er arkitekternes legeplads

Efter genforeningen i 1989 er der blevet bygget til den helt store guldmedalje i Berlin. Berlins centrum lignede i mange år en skov af kraner. I dag kan du nyde resultatet af de storslåede arkitektoniske visioner, hvis du rejser til Berlin. Besøg fx Potsdamer Platz, hvor den ene pragtbygning med vovede linjer afløser den anden. Museerne Jüdisches Museum Berlin og Gemäldegalerie er endnu to arkitektoniske perler.

Har du tidligere været i Berlin, vil du sikkert have svært ved at genkende byen. Byen fornyer og forandrer sig hver dag. Prøv at slentre lidt rundt på må og få, når du rejser hertil igen. Du vil blive overrasket.

Europas grønne hovedstad - Berlin

Når du rejser til Berlin, vil du hurtigt forstå, hvorfor nogle kalder byen for Europas grønne hovedstad. Lige i centrum har du Tiergarten, der er en fredfyldt oase med store græsarealer, træer, statuer og mindesmærker.

Brandenburger tor - Midtpunkt for Tysklands historie

Brandenburger Tor er et stærkt symbol, der printede sig fast på nethinden hos mange, da stedet i 1989 var midtpunkt ved Murens fald. Her blev der festet løs, da øst- og vestberlinere kravlede op på muren og blev forenet til ét folk.

Byporten er blevet restaureret til sit oprindelige udseende og pladsen er nu vidne til mange farverige og festlige begivenheder. Når du rejser til Berlin ser du i dag japanere, amerikanere og andre turister fra hele verden, der knipser løst med deres digitale kameraer.

Zoo og botanisk have midt i Berlin

Zoologisher Garten ikke langt fra Tiergarten er en af verdens største zoologiske haver og berlinernes mest yndede udflugtsmål. Du vil få en oplevelsesrig dag i selskab med deres store berømte pandaer, gorillaer og tusindvis af andre eksotiske dyr. Den kæmpestore og ufattelig smukke botaniske have (Botanisher Garten), skal du også unde dig selv at se, når du rejser til Berlin. Gå her på opdagelse blandt planter fra hele kloden.

Museer über alles - i Berlin

De mange interessante museer i Berlin er samlet i fire store museums-komplekser: Kulturforum i Tiergarten, Museumsinsel i Berlin Mitte, Schloss Charlottenburg og Museumscenter Dahlem. Når du rejser til Berlin kan du umuligt nå at se dem alle sammen, men her er et par gode bud til dig.

  • Jüdisches Museum Berlin - museet er en spændende arkitektonisk perle i sig selv. Det rummer de tyske jøders tidlige historie, tomrummet efter Holocaust og nutiden.
  • Gemäldegalerie, hvor du kan nyde værker fra nogle af de største europæiske malere. Der er et imponerende udvalg, der tidligere var opdelt mellem øst og vest, men som nu er samlet ét sted.

Berlin nedefra

Når du rejser til Berlin kan du tage på forskellige guidede ture rundt i Berlins undergrund, der ligger langt under storbyens travle gader. Du kan besøge gamle beskyttelsesrum, ruiner af tårne, og nogle af de hundredvis af kilometer gange under Berlin.

Berlin oppefra

Som diametral modsætning til Berlins undergrundsture, kan du tage en tur op i TV tårnet, Fernsehturm. På udsigtsplatformen står du 203 meter over jorden og nyder en pragtfuld udsigt. Du kan også nyde udsigten over et glas øl eller kop kaffe fra den roterende café, når du rejser til Berlin.

Rigsdagen

I Tiergarten kan du besøge Rigsdagen, den tyske parlamentsbygning, med glaskuplen og den imponerende udsigtsbalkon. Besøget er gratis, men i dag skal du registrere dig inden besøget.

Berlin marathon – sightseeing på egne fødder

Er du frisk og er bentøjet i orden, så er et af verdens absolut største marathonløb, Berlin marathon, måske noget for dig? Løbet finder sted sidste søndag i september. Er vejret godt, får du en oplevelse for livet. Trafikken stoppes i flere timer, der er fest og farver og en stemning uden lige langs ruten. Ud over god motion kommer du virkelig på sightseeing og ser nye sider af Berlin.

Det er nemt at komme rundt i Berlin

Det er nemt at komme rundt, når du rejser til Berlin. Byen har i dag et af Europas bedste offentlige transportsystemer med et enormt netværk af undergrundsbaner, toge, busser og sporvogne.

 Uanset hvad du ønsker at se, kommer du nemt, sikkert og billigt ud til hver en afkrog af Berlin og de mange seværdigheder. Er du ude og opleve det pulserende natteliv, køres der også til langt ud på natten.

Shopping i Berlin – fristelser overalt

Har du trang til shopping, så bliver du på ingen måde skuffet, når du rejser til Berlin. Her åbner konstant nye spændende butikker. Du kan finde de elegante modevareforretninger med kendte mærker som Chanel, Gianni Versace, Gucchi og mange flere. Der er områder med mindre kendte designeres kollektioner i fx det nordlige Mitte og Prenzlauer Berg.

Et sted, som du bestemt bør besøge, når du rejser til Berlin, er KaDeWe, som er et af vestens største stormagasiner. Udvalget er enormt og kvaliteten i top. Fødevareafdelingen er et kapitel for sig selv og krydres med den populære restaurant, hvor du kan hvile benene.

Kontakt