Romantiske Rothenburg ob der Tauber

Tag med nattevagten rundt i Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber, der ligger i det vestlige Franken, er ren romantik. Historien fremstår næppe så imponerende og levende i nogen anden by. Her taler brostenene om middelalderens hemmeligheder og magi, som det var konger og kejsere. Hvert år nyder gæster fra hele verden en drømmende pause fra de rastløse hverdage under bymurenes beskyttelse. Hver aften guider nattevægteren en tur gennem de maleriske gader – følg med ham på en uforglemmelig oplevelse! 

Rothenburgs middelalderlige centrum 

Et kejserligt slot fra 1142 repræsenterer byens begyndelse. I 1274 blev byen forhøjet til en ”fri rigsstad”, hvilket gjorde Rothenburg til en af de vigtigste bystater op igennem middelalderen. I 1631, under Trediveårskrigen, indkvarterede General Tilly sine 40.000 soldater i Rothenburg, og byen blev en central station for katolske og protestantiske soldater gennem krigen. De sidste soldater forlod byen i 1650. Krigen, belejringer og plyndringer og en stor krigserstatning, som byen måtte betale efterfølgende, betød, at byen mistede halvdelen af sin befolkning, og derfor stoppede byudviklingen. Men selv efter at have mistet sin betydning i de følgende århundreder forblev Rothenburgs middelalderlige centrum uberørt. 

Under anden verdenskrig blev omkring 40% af den gamle bydel ødelagt i forbindelse med et bombedement i 1945. I de efterfølgende år blev byen omhyggeligt genopbygget og rekonstrueret.

I dag er Rothenburg en af de mest besøgte byer i Europa. Byen er særdeles attraktiv for turister, da den byder på gamle middelalderlige bygninger og museer, såsom det berømte, middelalderlige kriminalmuseum og det kejserlige bymuseum. Og så venter der jer et smukt vue, når I går rundt på muren med byen for jeres fødder og udsigt over de sirlige vinmarker på flodens skråninger. Den hyggelig middelalderlig atmosfære svirrer i gaderne, og St. Jacob kirken er med sine prægtige tårne en smuk krone på værket. Byen ligger mellem Würzburg og Augsburg på turistruten "Romantische Strasse".

 

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Andre gode grunde til at rejse dertil

Slotshaven i Rothenburg ob der Tauber

I Rothenburg ob der Tauber varer julen hele året