Thale - mere end hekse og troldmænd

action krydret med sagn og eventyr

Thale er byen, hvor hekse og troldmænd efter sigende samles. Fra byen Thale kan I tage svævebanen op til Hexentanzplatz og se, hvad heksene brygger på bjerget. Tag evt. bobslædebanen Rodelbahn Harzbob ned igen til byen, hvor der er flere andre aktiviteter som fx klatreskoven, den lille forlystelsespark Spassinsel og en mountainbike-bane med flere niveauer.

Thale og bodedalens hemmeligheder

Byen Thale ligger i det nordøstlige Harzen ved den romantiske og smukke Bodetal, og er et af de mest sagnomspundne steder i Harzen. Den dramatiske natur tiltrækker masser af turister. Ifølge overleveringen samles heksene på Hexentanzplatz i Thale natten til den 1. maj (Walpurgisnacht eller på dansk: Valborgsaften) for at fortælle djævelen, hvad de har udrettet i årets løb. Hvis det er noget godt, ryger de på hovedet i Bodefloden nede i dalen. Resten flyver videre til Bloksbjerg (Brocken). Men Hexentanzplatz ligger ikke øde hen resten af året. I oktober sadler hekse og tryllekunstnere, magikere og fidusmagere igen kosteskaftet for at rejse derop. Ganske almindelige turister tager svævebanen fra Thale til tops for at lytte med, når troldmanden lærer fra sig i sit værksted og heksene brygger sære sager i køkkenet. Byen er et sandt vandrecentrum for naturelskere, men også en stor legeplads for familier med børn i alle aldre. Den sagnomspundne klippeslugt Bodetal er efter sigende den største nord for Alperne. Slugten er omgivet af høje granitvægge med sjove navne som Hexentanzplatz og Rosstrappe.

Hexentanzplatz

Tag svævebanen op til Hexentanzplatz og se hvad heksene brygger på bjerget. Husk at kigge ned, glasgulvet giver dig udsyn lige ned i dybet under dig. I godt vejr har du en formidabel udsigt over dalen, der hele tiden ændrer udtryk. Fra maj til september kan du opleve en Shakespeareforestilling eller en børnteaterforestilling på den udendørs teaterscene. Gå en slentretur gennem dyrehaven (Tiergarten), hvor du kan opleve mere end 70 dyrearter, der alle hører hjemme i regionen. Du kan være heldig at møde vaskebjørne, vildtsvin, en los eller sågar en rigtig bjørn. 
Hexentanzplatz forvandles i løbet af Walpurgisnacht til en sydende heksekedel af larm, musik og mados, når mindst 10.000 hekse, djævle og nysgerrige forsamles. Festen begynder kl. 18 - den første del er mest for børn. Senere slår voksne sig løs med musik, mad og drikke.

Hexenhaus

Heksehuset er sjovt for de mindste børn. Huset og alt vender på hovedet, så børnene må finde deres bedste hekseudbrud frem og finde de 7 ting, som vender rigtigt.

Rodelbahn Harzbob

Der er garanti for sjov og spænding når du tager turen ned fra Hexentanzplatz med bobslædebanen. Du kører alene eller parvis med vinden i håret ned ad bakken med en fart på op til 40 km i timen. Børn fra 3 år kan køre med en voksen.

Rosstrappe

Tag stoleliften til Rosstrappe på den modsatte side af dalen. Sagnet fortæller at den smukke prinsesse Brunhilde flygtede på sin hvide hest fra kæmpen Bodo. Da hesten sprang af sted, åbnede der sig en dyb afgrund. Hun landede på Rosstrappe, mens kæmpen faldt i afgrunden. Rosstrappe er opkaldt efter hesten, og du kan stadig finde hestens aftryk på klippen. Bodo gav navnet til floden Bode. Vil du høre flere folkesagn, skal du endelig besøge sagnpavillonen.

Klatreskoven

Ved siden af liften til Rosstrappe er en sjov klatreskov med baner i flere niveauer. Børn fra 5 år kan deltage.

Spassinsel

Den lille forlystelsespark for foden af liften byder på underholdning til hele familien. Prøv fx Boderitt, en svævebane, eller vandkarrusellen Spritzige Sause.  

Mountainbiking

Den nyeste attraktion er en Bikepark med ruter i forskellige sværhedsgrader. For begyndere og familier foreslår vi "Harzer Roller". Cykler og udstyr udlejes på stedet. For de mere erfarne vovehalse bør du prøve "Rosstrappendownhill", hvor du suser ned over stok og sten.  Det er også den rute, der benyttes i det tyske mesterskab for mountainbikere. 

 

Kort

Vis på kort