Ubådsbunkeren Valentin

Et kolossalt monument der aldrig må glemmes

Valentin-bunkeren er et sandt monster, der måler mere end 420 meter i længden og næsten 100 meter i bredden. Den er mere end blot et historisk monument fra den Anden Verdenskrig - det er et sted, der minder os alle om menneskets dygtighed og grusomhed i lige dele. Det er et vidnesbyrd om krigens ødelæggelse og det ubegribelige arbejde, der blev udført for at understøtte krigsmaskinen. Bunkeren nåede dog aldrig at færdiggøre en eneste ubåd, da de allierede udførte flere bombetogter i marts 1945, som medførte så store skader, at bunkeren blev forladt, og inden for en måned blev besat af den britiske hær.

Efter krigen forsøgte man at destruerer bunkeren ved forsøg med præcisionsbombning, men planerne blev opgivet. I 1960 overtog den tyske flåde dele af bunkeren og brugte den som lagerdepot. I dag står den tilbage som et monument fra en dyster tid, der aldrig må glemmes.

Besøg monsteret

Hvis du er fascineret af historie og eventyrlysten, er en tur til Valentin-bunkeren en unik oplevelse, der vil efterlade dig et varigt indtryk. Der er en afmærket rute på ca. 1,5 kilometer rundt om bunkeren, du selv kan gå. Her bukker der løbende plancher op med fotos og fortællinger om bunkeren. Du kan også booke en guidet tur gennem de dystre gange, og lad historien og atmosfæren i dette monumentale bygningsværk synke ind.

Ubådsbunkeren Valentin ligger ca. 30 kilometer nordvest for Bremen.

Kort

Vis på kort