Bayou Teche National Scenic Byway i Louisiana

Cajun-kultur krydret med alt fra Crawfish i byen Breaux Bridge til Olieeventyr i Houma

Tag på et fortryllende roadtrip langs Louisianas skjulte perle - Bayou Teche National Scenic Byway. Ruten strækker sig over cirka ca. 300 kilometer og følger områdets mest populære vandvej, Bayou Teche. Langs den smukke rute, får du et godt indblik i cajun-kulturen, museer der fortæller om livet under sukker- og risindustriens fremgang i det 19. århundrede og senere hen Louisianas indbringende olieindustri.

Start køreturen i den lille by Breaux Bridge, kendt som "Crawfish Capital of the World". Fordyb dig i Cajun-kulturen og nyd nogle lokale delikatesser som fx languster-etouffee, hvor kødfulde hummerhaler ligger i en tyk sovs serveret på dampvarme ris. Lad derefter den livlige zydeco-musik sætte rytmen for din videre færd gennem byen og over den spinkle bro, der er byens vartegn.

Kør videre langs Bayou Teche og stop i St. Martinville, hvor den smukke kirke, St. Martin de Tours Church, står som et majestætisk vartegn. Gå en tur gennem byens centrum der oser af historie fra det 19. århundrede og besøg museerne; African-American Museum og Museum of the Acadian Memorial.

Næste stop kan være New Iberia, hvor smukke plantager som Shadows-on-the-Teche leder dig tilbage til det 19. århundrede og vidner om en rigdom, der var forundt de få. Tag på en guidet tur for at lære om hele regionens rige historie.

Fortsæt dit kør-selv-eventyr til Franklin, hvor du oplever victoriansk elegance og en blomstrende kunstscene. Kig ind i de farverige kunstgallerier og beundre det lokale håndværk. Videre til Morgan City med det superinteressante International Petroleum Museum and Exposition med historien om statens offshore olieproduktion. Her kan du også komme ombord på The Rig, den eneste tilgængelige boreplatform for offentligheden.

Afslut køreturen i byen Houma. Her er det interessant at bruge en times tid eller to på Bayou Terrebonne Waterlife Museum, der dykker ned i regionens tilgang til vandet, fortæller historien om livet langs bugten og giver et godt indblik i det rige dyreliv.

Kort

Vis på kort