Californiens hovedstad Sacramento

Storbyen ved floderne

Sacramento er opkaldt efter Sacramento River, som igen er opkaldt efter det kristne sakramente af spanierne. Byen ligger, hvor Sacramento River og American River flyder sammen. Da der i 1948 blev fundet guld blev området hurtigt forvandlet fra jordbrugsland til den første reelle by i Californien. Kun få år senere, i 1854, blev byen valgt som fast hovedstad for Californien efter at den årene inden havde gået på skift mellem forskellige steder.

I dag er Sacramento en moderne storby med over 2 millioner indbyggere, der udover det politiske liv er domineret af store universiteter og hovedkontorer til flere større virksomheder.

Men byen indeholder også velbevarede historiske områder, for eksempel centralt beliggende Old Sacramento. Her finder du ægte nybyggerstemning med historiske huse, gamle jernbanevogne, hestevogne og historiske flodbåde. Udover det hyggelige historiske miljø, byder området på masser af restauranter, butikker og underholdning.

Sacramento er også et perfekt udgangspunkt for besøg på områdets vingårde, Lake Tahoe eller nationalparker som Yosemite.

Kort

Vis på kort