Columbia River Highway i Oregon

Tag på eventyr på U.S. 30 - kongen over alle byways

Turen langs Colombia floden i Oregon ad den gamle U.S. 30 er en lækkerbisken for de eventyrlystne – med vandfaldet Multnomah Falls som et af højdepunkterne plus udsigten over Colombia floden til Washington State på den anden side af floden. Enkelte steder må I ud på den nye Interstate 84. Som den første officielle sceniske byway må Columbia River Highway siges at være kongen over alle byways.

Langs Columbia rivers klippekanter

For 14.000 år siden skabte massive oversvømmelser den kløft, hvor Columbia River i dag snor sig igennem. Her ved én af Amerikas største floder kan I køre langs de tårnende klippevægge og skovklædte bjerge og opleve et vidunderligt naturscenarie af brølende vandfald. frodige enge og sjældne planter. I kan besøge charmerende byer, der byder på masser af lokalkolorit og spændende historier om indfødte amerikanere og fortællingerne fra Lewis og Clark-ekspeditionen i begyndelsen af 1800.

Inspiration

En verden af vandfald

Begynder I jeres tur fra Troutdale, bør I stoppe ved Portland Women's Forum State Scenic Viewpoint og nyde panoramaet over floden og de stejle basaltklipper, der omgiver den. Herfra kommer I forbi det ene brusende vandfald efter det andet. Udforsk især Latourell, Shepperd's Dell, Bridal Veil, Wahkeena og højdepunktet over dem alle, Multnomah, der er det højeste vandfald i hele USA, hvor I kan komme tæt nok på til at vandskyen vil fugte jeres ansigter. Ved Bonneville Lock and Dam kan I derimod få et fascinerende blik ind i selve flodens liv igennem undervandsvinduet i besøgscentret og på The Columbia Gorge Discovery Center bringes områdets kulturelle, naturlige og historiske aner til live. Rigtig god tur.

Længde: 112 km.

Kort

Vis på kort