Den sceniske rute gennem Green Mountains i Vermont

En Landevej tilbage i tiden

Bringer din kør-selv-ferie i New England dig gennem Vermont, kan du næsten ikke undgå at ramme Green Mountains. Hvis du vælger at følge den gamle landevej 7A, der tager dig lidt væk fra hovedvejen, kommer du på en smuk rejse gennem det gamle New England-landskab.

Byerne her består gerne af pastelfarvede træhuse med verandaer og vejende amerikanske flag, en kirke med et sylespidst kirketårn, gårdbutikker og hyggelige spisesteder - og så selvfølgelig de små kirkegårde i ren Tim Burton'sk stil med smalle bakketoppe tæt beklædte med skæve gravsten, kors og obelisker.

Mellem de velplejede haver og hyggelige lokalsamfund som Arlington og Manchester finder du mange fine historiske seværdigheder som Familien Lincolns gamle familiegård, Hildene

Restauranterne undervejs serverer alt godt fra de omkringliggende marker og skove, siruppen er delikat og sød og gallerierne er et sjovt bekendtskab. Og en ting er sikkert: de store kæder og indkøbscentrene ligger langt borte fra de grønne skove.

Navnet Green Mountains kommer virkelig til sin ret, hvis du kører her i sommeren. De bløde dybgrønne bakkedrag, der i efteråret forvandler sig til et gyldent løvtæppe, gør dig selskab på det meste af vejen. Visse steder er de et smukt holdepunkt i horisonten, og andre steder tårner de over dig på de snoede veje.

Kort

Vis på kort