Hildene, The Lincoln Family Home i Green Mountains

En lille Vermont-perle med spændende historie

Bringer din kør-selv-ferie i New England dig gennem Vermont, kan du næsten ikke undgå at ramme området Green Mountains. Lige uden for den lille by Manchester finder du The Lincoln Family home, også kaldet Hildene. Her kan du få et stykke amerikansk succeshistorie serveret i mageløse og naturskønne rammer.

Hele herligheden finder du tæt på den sceniske landevej 7A og blot små 4 timer fra Boston. Skal du lægge vejen forbi? 

Inspiration

Et stykke af USAs historie

Hildene, som denne imponerende 1,6 km2 store landejendom bliver kaldt, er Robert og Mary Lincolns gamle sommerresidens.

Robert Lincoln var Abraham Lincolns søn og eneste efterkommer, der nåede voksenlivet. Han var direktør for Pullmann Company, en af tidens største bilfabrikanter, da han købte stedet her i Green Mountains i starten af 1900-tallet. Stedet fortæller i dag historien om familien og giver et smukt indblik i den tid, de levede i. 

I dag kan du opleve det geogianske hovedhus som en del af de ikke mindre end 14 historiske bygninger, der foruden familiehjemmet, huser et observatorie, et velkomstcenter og en museumsbutik.

I kan også opleve Pullman-bilen: en 1903 Sunbeam, eller lægge vejen forbi Hildene Farm. Her kan I besøge den soldrevne ostefabrik, hvor de laver gedeoste; drivhusene eller komme tæt på gårdens dyr. 

Området byder desuden på en æbleplantage og en mageløs køkkenhave samt en boardwalk og en skolebygning, der stadig i dag bruges til undervisning. 

Vidunderlige Haver

Haverne er Hildenes helt store trækplaster og består af en prydshave, en mageløs køkkenhave og "Apple Tree Allee", der er en eng af vilde blomster.

Den formelle have er designet af Jessie Lincoln, Præsident Lincolns barnebarn, i 1908 og byder på mere end 1000 velduftende pæoner. Formen er inspireret af de farvede glas, som Jessie havde oplevet i Europas katedraler. 

I dag er der stort fokus på biodiversitet og økologi i havedriften og der er derfor ingen brug af pesticider, ligesom gartnerne indtænker dyrelivet i deres drift af haven. Det kan I høre meget mere om, hvis I lægger vejen forbi.

Kort

Vis på kort