Depoe Bay på Oregons kyst

Hvalerne kan ses hele året

Depoe Bay er en lille by på Oregons centrale kyst. Byen er et oplagt stop på din kør-selv-ferie via Highway 101. Byen kan ”prale” af havnen, der er verdens mindste naturlige sejlbare havn. Det helt store trækplaster er de 80-90 gråhvaler, der bor fast i bugten. Hvalerne kan du spotte fra udsigtspunktet ved Whale Watching Center, der ligger tæt på broen over indsejlingen til havnen. Vil du helt tæt på kæmperne, så er der også kraftige teleskopkikkerter eller du kan tage på hvalsafari – den ultimative oplevelse.

Inspiration

Bølger og blowholes

Du kan se hvaler gennem hele året, men om vinteren fra december til januar passerer næsten 20.000 hvaler tæt forbi Depoe Bay. Det er en uforglemmelig oplevelse at se hvalerne plaske med halen eller når de hopper op af havet og rammer det med voldsom kraft. Skal du have et minde med fra byen, så er der en stribe små specialbutikker med alt i hvalsouvenirs.

Gå også en tur langs promenaden i Depoe Bay – men vær forberedt på en ufrivillig forfriskning. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at bølgerne pludselig vokser og slår ind over den ellers høje klippekant. Flere steder i klipperne findes der også blowholes. Når havet rammer klipperne, presses vandet ind og sender en gejser-lignende vandmasse højt til vejrs.

Ruddi - rejsespecialist i Aalborg

"Tip: Se om du kan finde det lille udsigtspunkt; Depoe Bay Scenic View Area. Hold øje med et lille navneskilt og en trappe fra Coast Ave. Udsigten er turen værd. "

Kort

Vis på kort