Hoover dæmningen

En mageløs mastodont

Det venter en WOW-oplevelse, hvis det er første gang, du skal se Hoover dæmningen. Den 221 meter høje og 379 meter lange mastodont af stål og beton, ser så overlegen ud, at det er svært at forstå den er menneskeskabt og opført for mere end 80 år siden. Et sandt arkitektonisk og ingeniørmæssigt mesterværk, der forbinder staterne Arizona og Nevada. Dæmningen ligger ca. 1 times kørsel fra Las Vegas og perfekt til en dagsudflugt eller som første stop på kør-selv-ferien efter millionbyen.

Giv dig tid til besøget og få det fulde udbytte

Du kan køre ud på dæmningen, hvorfra der er et fantastisk view ned på Colorado floden. Skal du have den perfekte udsigt og billede af dæmningen, skal du parkerer bilen og gå over broen; Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge. Den blev bygget og færdiggjort i 2010 for at skåne dæmningen for en masse trafik og gøre køreturen mere sikker. Selve broen er også et fantastisk bygningsværk, der bestemt er et billede værd.

Vil du have det fulde udbytte at turen til Hoover Dam, bør du bruge tid på besøgscenteret og tage på en tur med guide, hvor du får set vandkræftværket og de enorme turbiner, der leverer strøm til Californien og Nevada. Du kan vælge mellem 2 guidede ture, hvor Hoover Dam Tour er den helt store rundvisning.

Inspiration

Lidt historie om dæmningen

Den enorme dæmning stod færdig i 1935 – 2 år før planlagt. Der blev arbejdet i treholdsskift døgnet rundt i 6 dage om ugen. Når arbejderne endelig havde fri, tog de ofte til Las Vegas, der oplevede et boom i disse år. Hoover dæmningen blev hovedsageligt opført på Colorado floden, for at gøre det muligt at udbygge landbruget i de tørre ørkenområder og skabe elektricitet til bl.a. Las Vegas. I den forbindelse blev en af verdens største menneskeskabte søer skabt, Lake Mead, hvor der er opført flere rekreative områder ved søbredden, hvor der er alle former for vandsportsaktiviteter.

Dæmningens navn blev ændret fra Boulder Dam til Hoover Dam i 1947 for at hylde Herbert Hoover, der i hans embedsperiode som den 31. amerikanske præsident, forsøgte at bekæmpe den store depression i USA med store offentlige arbejdsprojekter. Hoover Dam var ét af disse projekter.

Kort

Vis på kort